海水領域 SeaFishZone

查看: 3551|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

鹽水溝海水問題 [複製鏈接]

樓主
我想問如果我平身的缸係用RED SEA海鹽的,因為我朋友用海水開缸不到一個月,佢D硼瑚開得好靚,而我已經兩個月了,但就所以硼瑚都沒佢開得這麼好..我地前日一齊買既草皮佢已經開晒了...我缸的就還沒有動靜><豬腰也是...但我而家想換水時慢慢溝海水落去(1/4缸),會唔會令硼瑚有害或死亡??這樣可行嗎?? 唔該高手指點迷茫!!!THX~
NO2: <0   NO3: 5 鹽度1.022

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
可以,平時換水咁加落去
海水,係咪直接係海抽上嚟?會有好多藻,小心

(我自己用廁所水加RED SEA)
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

板凳
冇問題

地板
係也,係海邊度裝上黎D水呀,咁點清除海水內D藻??
姐係可以間中落海水又落下鹽水咁??   THX!!
我前日買左兩支A,B 元素~加完後草皮出左D啦紐扣都開左好多了,但都未完全開晒..

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

攪到CROSSOVER, 好覆雜~