海水領域 SeaFishZone

查看: 4218|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

香港買水冷機帶到美國,這做法是否很笨? [複製鏈接]

樓主
我住的地區城市規模很少
亞洲人都很少,中國人比例不足5%
城市有寵物街
有魚店,鳥店,
但賣海水魚得一間

魚店有像水冷機的機器
但該機器很細少
大約10吋
應該不是水冷機
老闆說可以令海水變冷
這其實是什麼機器?

其他本地人說我是亞洲人
很容易被騙

香港魚店問過,很多都不寄外國
寄要郵局寄
不過重量已超過上限
郵局不接受
DHL可以寄
15公斤重貨品要2000元
若自己帶上飛機很困難
上機行李重量上限是30公斤
光是我自已的物品已20公斤
這樣很難帶

我可以在ebay買
不過我的城市同其他大城市距離太遠
要跨洲寄過來
有些賣家太重的貨品不太願跨洲寄出去
距離2-3個洲重可以
10多個洲不太願寄
若寄原子筆
Los Angeles寄到miami都可以

我真心發問
不是發膠文

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
你可能入網時間短,
我地海水領域有兩位専員派駐美國,
佢地可能幫到你
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

板凳
比你扲到返去如果壞左咪又係煩………………
聖帝.白尾藍紋.藍吊.銀鯧.藍紋.紫吊.彩龍.白肚龍.
藍面.魔鬼炮彈.藍眼寶石.大眼雞.人字碟.
紅海紫月B.夏威夷寶石x3.小丑x3.

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

地板
師兄,其他唔好講,淨係電壓已經係問題,香港係220V,美國係110V,就算用變壓器升壓,水冷呢啲大功率電器要用既變壓器都應該唔細喎!
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

thx上述師兄熱心回覆
本人入網時間很短
若不計較品牌同價錢
水冷機最輕有5公斤嗎?

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

其實。。。。你實際住邊度?

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

上綱買啦!美國行 110v e隻牌子又勁又靜又唔太熱,最緊要是有保養,如果你在香港寄去美國的話比運費都比死你!還有我想問吓你想玩 Fot 定 Rt 先? 因有d用品在香港買是平好多。

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

你住邊個州?

State of Alaska
養Rt tank

超級版主

永久禁言

唔好玩啦師兄!alaska 仲要用冷水機

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

ice28720 發表於 2015-7-31 09:59

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

ybkwok 發表於 2015-7-31 00:22
你可能入網時間短,
我地海水領域有兩位専員派駐美國,
佢地可能幫到你

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

ice28720 發表於 2015-7-31 09:59

亞拉司加呀老細。。。。屋企開 heart 架。。。。一定要水冷

超級版主

永久禁言

Draculas 發表於 2015-7-31 11:22
亞拉司加呀老細。。。。屋企開 heart 架。。。。一定要水冷

又係 wor!