海水領域 SeaFishZone

樓主: jm2011520
打印 上一主題 下一主題

發誓已後吾去日x買仙魚 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
需然係平價仙魚.無理由咁巧合.其它地方買既無事
係日x.吾同時間買既.珠仙.火焰仙.檸批.都幾日爆身
死.在我來說係日x買既仙魚.死亡率達百分之一百
吾知係我錯覺.定供應商促魚手法問題.有無魚友有
類似情況...

論壇元老

沙發
ybkwok 發表於 2012-6-1 23:52
無錯,唔好浄係將責任推出去,如果佢D水真係有問題,我想佢仲驚過你呀!
睇睇自己套器材先,睇下問 ...

我無話佢d水有問題.我只覺得佢其中一個供應商有問題.我d器材
唔會剩係針對日xd魚.一百幾拾食餐飯都去左.不果見到d魚爆身既
可鄰養就慘.我呢d新手只適而去果d去貨慢.放係到幾個月都吾死
就岩,呢d去貨快,留比d高手.

論壇元老

板凳
modelxx 發表於 2012-6-2 00:19
我尼兩個月係佢度買左幾千蚊魚touch wood 無問題。

不過佢地最近門口右手邊嗰D魚我印象買兩三次都 ...

我咪係買左"最近門口右手邊嗰D"百幾蚊條果D

論壇元老

地板
modelxx 發表於 2012-6-2 00:38
心理作用多,買多D就吾會死魚。
我同佢地買過千蚊一條嘅魚touch wood 未死過

師兄成過千蚊條魚一定係made in u.s.a 魚場供應. 我果d百幾蚊多數made in 賓賓魚場供應.或者係我心理作用.多謝師兄友善既提點.