海水領域 SeaFishZone

查看: 19713|回復: 77
打印 上一主題 下一主題

發誓已後吾去日x買仙魚 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
需然係平價仙魚.無理由咁巧合.其它地方買既無事
係日x.吾同時間買既.珠仙.火焰仙.檸批.都幾日爆身
死.在我來說係日x買既仙魚.死亡率達百分之一百
吾知係我錯覺.定供應商促魚手法問題.有無魚友有
類似情況...

最佳新人 活躍會員 熱心會員

沙發
我都中過火焰仙
1星期唔去魚街得唔得

板凳
可能一水水吧~~~~~
1星期唔去魚街得唔得

地板

真係???????????

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

你快DEL.左佢啦,你一定做唔到的,雖然我都響日X買過爆身魚,但佢番貨最快,選擇最多,系地上最強,你去得魚街就一定會入去睇下(就算唔買),佢系魚街的地標

最佳新人

我好耐冇係魚街買,每次都係得望字,因為價錢太貴,唔係我呢窮等書生買
所以我發誓都冇問題
哈哈

..............
1星期唔去魚街得唔得

sssyyysss 發表於 2012-6-1 19:58
你快DEL.左佢啦,你一定做唔到的,雖然我都響日X買過爆身魚,但佢番貨最快,選擇最多,系地上最強,你去得魚街就一 ...

真係啊~~返貨最快
1星期唔去魚街得唔得

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

發誓咁嚴重??

習慣左Q魚就會去買返

樓主應該買多D,相對比例會少D
FOT

NO!!!

最佳新人 活躍會員

sssyyysss 發表於 2012-6-1 19:58
你快DEL.左佢啦,你一定做唔到的,雖然我都響日X買過爆身魚,但佢番貨最快,選擇最多,系地上最強,你去得魚街就一 ...

x 2   

Harlequin Bass; Flame Hawkfish; Black & White Ocellaris Clownfish; Fiji Blue Devil Damselfish; Auripinnis Damselfish; Blackmouth Bicolor Chromis; Jansen Saddle Wrasse; last but not least Clown Hawkfish

果度啲水真係好有問題

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

我以前好多時都去它到買魚,D魚又冇乜問題 wor !
我覺得買魚前先觀察多D條魚狀態OK先買,死傷風險都少D!
還有樓主你可否上傳一些魚缸照、器材相給大家睇下是否你個魚缸出現咗問題才導致死魚?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

ice28720 發表於 2012-6-1 23:39
我以前好多時都去它到買魚,D魚又冇乜問題 wor !
我覺得買魚前先觀察多D條魚狀態OK先 ...

無錯,唔好浄係將責任推出去,如果佢D水真係有問題,我想佢仲驚過你呀!
睇睇自己套器材先,睇下問題喺邊度!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

咪係,我買左十幾年又吳覺有物野喎,可能巧合姐,自己做多啲工夫Q耐啲,都吳得就睇下係咪自己套器材有問題啦!如果吳係個個都性賴㗎啦....哈哈

我尼兩個月係佢度買左幾千蚊魚touch wood 無問題。

不過佢地最近門口右手邊嗰D魚我印象買兩三次都過吾到頭七,不過已經係年幾兩年前嘅事
FOT