請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3276|回復: 10

犯人與傷者 [複製鏈接]

本人西起左條藍仙 諗住等佢搶食先放佢落缸
今朝起身果陣 佢已經游左落缸 仲要比人打到傷哂 都唔知佢點游落缸

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

建議兩條魚分開隔離,如果大家都見唔到對方,
西完再犯既機會細D
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

幢跟藍仙有世仇!等藍仙好番搶食先放藍仙,幢繼續收監
☉︹☉

藍仙情況已經唔樂觀

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

唔係咁快就................
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

Kwong 發表於 2015-3-29 17:59
唔係咁快就................

我而家仲未明 點解條藍仙可以自己游出個隔魚箱 睇尼佢比人打得好勁

係咪師兄你個隔離箱水位太高呢
3尺缸仔
仙魚:法仔,藍仙,耳斑,阿伯,火燄,
倒吊:混雞吊,白尾金眼吊
蝶魚:貴族,阿拉伯蝶
其它:橙公

powrfish 發表於 2015-3-29 18:21
係咪師兄你個隔離箱水位太高呢

有可能 但我放落去之前都check過 佢應該游唔到出尼

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

唔好睇少d魚嘅彈跳力,我之前有條丑受驚,睇住佢跳離水成隻手板咁高!

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

所以隔離箱有蓋始d
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

隔離箱有蓋好d,我試過條火焰返到一日跳缸跳左上擔度死左,金毛巾仔自已跳落缸,皇宮炮彈又係自已跳