海水領域 SeaFishZone

查看: 3761|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

lps&sps可共養? [複製鏈接]

樓主
新手唔識,lps sps可一齊養嗎?要隔開d?
另外係咪所有吊、魔、龍、寶石都唔咬珊瑚?
碟一定咬?
邊種仙魚會唔咬?
謝謝

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙發
咁 快就諗住共養..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

板凳
我係wingk960 發表於 2014-7-22 12:05
咁 快就諗住共養..

唔會咁快,只係想問定先,軟珊瑚易養d?

地板
bbfish 發表於 2014-7-22 12:14
唔會咁快,只係想問定先,軟珊瑚易養d?

以我應知..係...
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2014-7-22 12:14
以我應知..係...

Rt新開缸需要完成n-cycle嗎?

bbfish 發表於 2014-7-22 12:20
Rt新開缸需要完成n-cycle嗎?

呢個我唔識,答唔到你.我改你到RT區喇.

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

仙魚睇幾時咬
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-7-22 12:47
仙魚睇幾時咬

噢,仲以為火焰唔咬

最佳新人 活躍會員 論壇元老

仙蝶都有機會,可能依家唔咬,兩年後咬,又或者只咬某種珊瑚,好多只係啄下唔係咬,不過都影响d珊瑚開唔靚
rt一樣要完成n-cycle,水未養好咩都難養嫁

ko1008 發表於 2014-7-22 14:06
仙蝶都有機會,可能依家唔咬,兩年後咬,又或者只咬某種珊瑚,好多只係啄下唔係咬,不過都影响d珊瑚開 ...

明白,要等生物石養好菌先

版主

馬記廁所友

RT養魚唔試過唔知,咬野高機魚咪唔好試
小丑咬千手,吊咬腦間中聽唔少
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2014-8-1 10:22
RT養魚唔試過唔知,咬野高機魚咪唔好試
小丑咬千手,吊咬腦間中聽唔少

龍算唔算高機?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

理得區。中意養乜米車乜入缸羅

我系唔會信老虎唔食肉既

版主

馬記廁所友

bbfish 發表於 2014-9-17 15:52
龍算唔算高機?

珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔