海水領域 SeaFishZone

查看: 8773|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

新捉10寸澳洲仙公 [複製鏈接]

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

樓主

日旺貨好彩已經開口食粒糧
[media] http://www.youtube.com/watch?v=Yah8KYl6pAc[/media]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

沙發
元老……有條widow 仙…………正

論壇元老

~㊣得叔㊣~

板凳
pca 發表於 2014-5-12 18:39
元老……有條widow 仙…………正

你都係元老師兄

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

地板

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我今日都見到呢條好有霸氣哦

冇打另一條?
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

論壇元老

點解你係幢吾打澳洲仔既,我果條打瓜过幾條,不过今次加左條兩寸半既,可能大小差太遠,終於成功左
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

最佳新人 論壇元老

skimmer 發表於 2014-5-12 19:11
你都係元老師兄

全缸最貴系菲帝咋

論壇元老

~㊣得叔㊣~

So gun 發表於 2014-5-12 19:42
我今日都見到呢條好有霸氣哦

冇打另一條?

冇,因為一公一乸

論壇元老

~㊣得叔㊣~

Terry 發表於 2014-5-12 20:09
點解你係幢吾打澳洲仔既,我果條打瓜过幾條,不过今次加左條兩寸半既,可能大小差太遠,終於成 ...

當初我都驚好彩冇打

skimmer 發表於 2014-5-12 21:45
冇,因為一公一乸

我先落公后落女乸就打
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

論壇元老

~㊣得叔㊣~

So gun 發表於 2014-5-12 21:49
我先落公后落女乸就打

Size是否差唔多,我兩條差3寸所以咪唔打

乜得呢缸魚禁林既, 新仔都唔抽下水, 係咁意都咀幾野丫嘛! 唔通C兄平時餵糧有加小小鎮靜劑架咁乖既
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

~㊣得叔㊣~

至愛仙魚 發表於 2014-5-12 23:48
乜得呢缸魚禁林既, 新仔都唔抽下水, 係咁意都咀幾野丫嘛! 唔通C兄平時餵糧有加小小鎮靜劑架咁乖既 ...

抽水片下一定有, 我意思唔會死追個隻就唔叫"打", 我E+係担心15"法佬同14"開大片要拖地所以重未放

skimmer 發表於 2014-5-13 08:57
抽水片下一定有, 我意思唔會死追個隻就唔叫"打", 我E+係担心15"法佬同14"開大片要拖地所以重未放{: ...

兩雄相遇刀有計既, 邊個揪贏罰坐監一週, 試多幾次佢自然會醒水,真係work架, 通常2次就掂只是間中so so下, 唔再好似羅對方命禁死追
不過記住坐監期間糧要減半
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-5-13 09:28
兩雄相遇刀有計既, 邊個揪贏罰坐監一週, 試多幾次佢自然會醒水,真係work架, 通常2次就掂只是間中 ...

水飯房7日?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

~㊣得叔㊣~

至愛仙魚 發表於 2014-5-13 09:28
兩雄相遇刀有計既, 邊個揪贏罰坐監一週, 試多幾次佢自然會醒水,真係work架, 通常2次就掂只是間中 ...

最佳新人 優秀版主 論壇元老 開網功神

係曰記睇左好耐,想入不過冇手拎