海水領域 SeaFishZone

查看: 10752|回復: 37
打印 上一主題 下一主題

用過一次就唔會再買 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員

樓主
法版RC用過一次就晤會再買、之前用開美版RC,不過大堡、生龍以架都唔見有桶裝賣、上星期轉用法版RC,今星期再換水,打開D鹽硬過石頭,要用胶剪才可開水、真係辛苦、法版防潮設計好唔掂、仲有咸度都唔及美版,同様咸度落多差不多3份1既鹽、

沙發
same same

板凳

我用咁耐法版RC又冇試過咁既情況喎!不過依家冇用法版~轉左美版~~因為法版已經轉左大陸做!!
My Snowcasso

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

地板
我用io鹽又無問題

你用胶剪,我用螺絲刀。。。

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

llaurense 發表於 2014-5-1 05:16

好彩我未試過

最佳新人 活躍會員 論壇元老

所以我每次都只用7.5果隻,無咁辛苦

我未試过咁情况,你果桶好似有问题哦
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

llaurense 發表於 2014-5-1 05:16

兩種都係十大武器之一
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

sumsum28 發表於 2014-5-1 03:19
我用咁耐法版RC又冇試過咁既情況喎!不過依家冇用法版~轉左美版~~因為法版已經轉左大陸做!!

法版無再系外國進口定系生產線搬左入中國?

所有鹽一但變石頭,已經氧化左,所有咸度,元素都會少左

So gun 發表於 2014-5-1 08:18
我未試过咁情况,你果桶好似有问题哦

好大可能係假貨
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

最佳新人 活躍會員 熱心會員

sumsum28 發表於 2014-5-1 03:19

原來法版大陸做架?大陸做,甘既價錢更加唔值、想問下邊度有賣美版RC桶庄、唔該

deter 發表於 2014-5-1 09:10
法版無再系外國進口定系生產線搬左入中國?

聽講已經係中國制做-_-

云海 發表於 2014-5-1 10:30
原來法版大陸做架?大陸做,甘既價錢更加唔值、想問下邊度有賣美版RC桶庄、唔該

我係生龍買

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

你有冇風批.如果有會方便好多架.泵佢幾野就會散.好方便.
我地養咸魚,風批要放支係屋企架.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

我用平大陸貨日旺門口個d

最佳新人 活躍會員 論壇元老

skimmer 發表於 2014-5-1 11:47
我用平大陸貨日旺門口個d

sea treasure 除咗平之外,各樣原素都不足。
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-5-1 13:15
sea treasure 除咗平之外,各樣原素都不足。

FOT冇所謂