海水領域 SeaFishZone

查看: 3056|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

今日才知道! [複製鏈接]

論壇元老

樓主
昨日用個大鹽桶裝一半水,放兩個2000L既上水泵落去試水,行了3個鐘,d水溫升到43度,原來上水泵咁熱,今日先知!

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

沙發
3個鐘頭內行了 666次巡還!更係熱啦,2000i泵已經是不太發熱的泵了

最佳新人 活躍會員 論壇元老

板凳
後知後覺,好過無知無覺

論壇元老

地板
所以你地話,如果吾係好多升水,用小型背滴漏,上水泵,加埋化氮個泵,有水冷都死!用濾桶好過!

最佳新人 論壇元老

2000L 唔係好熱架JA, 試下PJ9000, PJ11000 果D... 百幾Watt. 行7x24, 用電量勁過水冷仔多多聲. 熱更加唔洗講.

濾桶太細流量啦.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

pj11000好好用喎!

論壇元老

nickdo 發表於 2013-8-25 15:34
2000L 唔係好熱架JA, 試下PJ9000, PJ11000 果D... 百幾Watt. 行7x24, 用電量勁過水冷仔多多聲. 熱更加唔洗講 ...

我係話100L水留下背滴漏,如果多水更好多,我都用過pj11000就係水多吾覺。

論壇元老

Galaxy 發表於 2013-8-25 15:47
pj11000好好用喎!

Pj1100d力量真係勁,未玩過,用個大桶裝一半水試,一開d水飛到上天花,再裝滿水試,結果吾夠幾秒d水又飛曬出黎,真係吾係講玩。