海水領域 SeaFishZone

查看: 5598|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

36"珊瑚缸 [複製鏈接]

樓主
個老友有次上我office睇到我個珊瑚缸之後中左毒,叫我幫佢攪番個在office會議室.
太大怕貴,太細話無野睇,36" x 18" x 18" 我話夠睇的啦!又唔會太貴!
之後一星期內鑽雲石櫃,等等買材料器材攪左三日.
現在佢都滿意個景,現在完成一半了,去片開缸第五日了.
http://www.youtube.com/watch?v=JSJlJ2weqSM

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

沙發
大把空間~
GOOD!!!

板凳
1398killer 發表於 2013-6-19 13:33
大把空間~
GOOD!!!

哈哈行多兩星期水等佢自已加珊瑚,佢都中左毒自已會攪啦.........哈哈....

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

地板
好正呀

論壇元老

正!
TIga

用咩燈呀?我都想買支燈用

Keithlai 發表於 2013-6-23 16:58
用咩燈呀?我都想買支燈用

之後不是用這支燈的,DIY LED 連24小時控制,趕工中.

另一中毒人士的珊瑚缸,佢只想平大約三千想玩個24"
我話3000困難小小,如果有D用二手野都重有D機會.
個中毒人士話魚缸一定要全新同水晶玻璃之外,二手無所謂.
我用了2星期到攪掂,不果珊瑚同魚都加滿,所以多出了小小,好彩個老友都滿意.
http://www.youtube.com/watch?v=s ... 8vD0Mqo33UqeDxWJsmA

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

小意思-100 發表於 2013-7-19 16:23
另一中毒人士的珊瑚缸,佢只想平大約三千想玩個24"
我話3000困難小小,如果有D用二手野都重有D機會.
個中毒 ...

ee 過濾係邊?
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

滴溜缸,沙缸當然在下面啦!不過無影到.
有沙缸的行NAC QQ 化氮, 10W LED 有藍白兩色.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

未夠毒,繼續