海水領域 SeaFishZone

查看: 15353|回復: 59
打印 上一主題 下一主題

H&H T102 使用效果 7樓開始 36樓運行28小時的結果 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主

好期待。。。 Screenshot_2013-02-03-19-51-03-1.png

本來想買bk,點知見到大陸果邊有用bk的ching 用過hh 之後話有得比

果斷上taobao拍支t102玩玩,新缸未加。2500l化蛋用系300l水會系乜效果呢?

收到貨之後第一時間上來報告

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

板凳
師兄點解你咁好野唔使比運費?

地板
包郵嘛。。現在好多家都系包郵。。

最佳新人 論壇元老

咁又幾好Good !!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我都想知呀師兄!

收到啦。。好大舊,釘埋木架。。想爛都難

論壇元老

越養越大缸

最佳新人 活躍會員

以家大陸好多都唔收。但落到香港順豐要收錢
其代報告效果

主缸 44''x17'x24''(見水20'')
沙缸33''x13''x20''

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

香偏遠地區先要收$30,可以上佢地網睇睇
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

版主

馬記廁所友

chihim 發表於 2013-2-4 16:09
收到啦。。好大舊,釘埋木架。。想爛都難

中間個支明顯係樹幹!
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我都係佢果到訂左補水器, 都係免運費

vsvs 發表於 2013-2-4 18:34
中間個支明顯係樹幹!

的確系。。吾知點解區地甘厲害 穩到翻來。。。 我收到都有D O嘴。。

number 發表於 2013-2-4 19:01
我都係佢果到訂左補水器, 都係免運費

系淘寶我買過好多間。。區服務我覺得幾好∼

之前買個溢流盒,個落水喉牙吾得,我都無叫區寄,第二日無啦啦收快遞。。我都一頭霧水

打開 原來系 另一個喉牙。。

版主

馬記廁所友

chihim 發表於 2013-2-4 20:24
的確系。。吾知點解區地甘厲害 穩到翻來。。。 我收到都有D O嘴。。

有冇叫佢俾折頭你?

好。。開始∼∼

搞點D 木頭之后∼∼ 個盒原來印住T102

開盒先∼∼ 見到兩個圓桶左邊系收集杯,右面系桶身+低坐

羅起之后見到AC6500 吾知系針刷版定新包裝?我之前果個AC6500 系藍色既,現在活菩薩綠色

打開體體∼∼

體下個黃色針刷

體下個收集杯蓋。。。26CM 寬

低坐

近鏡體下面 左邊系出水。。用50mm 灰喉...駛吾駛呢?!

出水位(左)及入水位(中), 因是外置型, 所以有入水(右)及出水孔供內循做泡

可以設做內置,不過我低缸無位,所以做外置∼∼ 遲D 加缸 重做 再做翻內置

導泡室, 孔板可拆出~方便清洗 不過我想無幾個人會洗。。哈哈

借用友網QQ大師既V2502 圖, V2502 同 T102 系原全一樣,只系一個用DC10000 一個用AC6500

外置就系甘接∼∼ 右面細的是吸氣喉位,另一個系接 2500/l 泵供水吼位(官方話要2500/h, 我就接左溢流落水)

內置就系甘搞∼∼

接上吸氣喉之后∼∼

水泵外置,可以做到跟本就聽吾到聲。。 Waveline 泵就系好野

我上水原來就用 AC6500,都知道系無聲 同好好力,但因為系水里面 聲音都吸左

今次放系陸地上 我只系聽到D 氣泡爆破聲。。。

等我再照D 工作中既相,等陣翻來update~~

vsvs 發表於 2013-2-4 21:37
有冇叫佢俾折頭你?

下。。。有折?! 我見都包郵,無想過叫區比折。。

我系淘寶買野好多年。。非常少試到會打折,所以。。。無問

用Cruve 7 同滾NP豆 600ml~ No3 近兩星期都系10 po4昨日check 變左0.003 (原來系0.1 維持左好一段時間)

體下換左T101 之后 No3 同 Po4 下跌速度如何? 

每天喂食最少4次,正常5次∼ 魚12條 4種Kent 珊瑚糧 混合50ml 每3日喂一次

活石本來好少,幾重無量∼但300L水 理論上肯定吾止甘少,沙只有前面可見部份有2-3cm厚

所以可以肯定 No3同Po4 100%系靠豆豆同化蛋處理。現在300L水 用2500L 化蛋

No3同Po4 吾知有無機會去到雙0呢?

外置接好 工作中∼∼ 綠色喉系溢流落水∼ 灰喉就系50MM出水(原來真系要甘大鹿,出水bang bang 聲)

體下D泡?細吾細就吾識分。。

運行左3粒鐘之后,開始有野打上來。。果然厲害