海水領域 SeaFishZone

查看: 7138|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

魚一問 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
各位ching,5知你地E幾日有冇去魚街個間樂牛油見到1條名為海龍王既魚呢?有既話想請問一下佢係咪屬石頭魚個科?係咪食魚仔Ka?
個人覺得條魚好型,想了解多D,但利申,我5會買

最佳新人 活躍會員 論壇元老

沙發
樂牛油賣魚不老實小心

最佳新人 活躍會員 熱心會員

板凳
kkleung 發表於 2013-1-21 21:37
樂牛油賣魚不老實小心

x2、個人都係甘認為

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

地板
.未幫佢買過
返工冬眠放工失蹤善良熊

論壇元老

各位ching,多謝先,我都知E間出名X店,所以我不嬲都只睇不買,打魚釘。但見到有條甘得意既魚,想睇下有冇其他ching可分享一下

論壇元老

knec0412 發表於 2013-1-21 21:53
各位ching,多謝先,我都知E間出名X店,所以我不嬲都只睇不買,打魚釘。但見到有條甘得意既魚,想睇下有 ...

"只睇不買" 個男人眼神同態度都好差架
以前經過都會入去行下, 近排開始唔啦

樂牛油賣魚不老實小心

價錢亂開不特只,條友仲係唔係都眼超超,試過有一次因為眼神接觸而同佢鬥x

最佳新人

o的魚唔合眼缘又價唔啱,我都未買過。

最佳新人 活躍會員

我最近都有係佢到買魚,士頭婆0K喎,d人叫佢做四嫂又肯主動平少少,又肯敎人!
其他人係有你講既問題,個d打工係甘吖! 牛頭角海x,東x都有d甘既員工!不過大家唔好因為佢地就唔買。若果唔係又少一間,將來去邊買魚?

Harlequin Bass; Flame Hawkfish; Black & White Ocellaris Clownfish; Fiji Blue Devil Damselfish; Auripinnis Damselfish; Blackmouth Bicolor Chromis; Jansen Saddle Wrasse; last but not least Clown Hawkfish

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

四嫂d墨西哥幢講真水準好高下,她的埸一流

最佳新人 論壇元老

同一條魚, 兩天問價都唔同(當然係貴咗)
P.S. 睇心情開價..........

論壇元老

樂牛油賣魚不老實小心

x2,有次佢話條石頭魚係獅子魚

論壇元老

wow333 發表於 2013-1-21 22:33
我最近都有係佢到買魚,士頭婆0K喎,d人叫佢做四嫂又肯主動平少少,又肯敎人!
其他人係有你講既問題 ...

士頭婆係幾好,但係個男人唔ok

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

事頭婆都幾好人
我真係傻架

論壇元老

事頭婆都幾好人X2

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

講返條魚海龍王睇樣都知食肉獸啦
我真係傻架

論壇元老

冇所謂啦,點都好,買魚最緊要開心,arm嘴形既條魚冇論平與貴都會買,5arm既咪去第2間羅,反正成條魚街,每次返貨既品種都差5多,今水冇既話咪等下水羅,甘既荷包重可以慳Dtim(新手1個,5arm聽勿)
講返正題,有冇ching見過我所講果條魚,佢賣1300

論壇元老

傻傻地單眼仔 發表於 2013-1-21 23:38
講返條魚海龍王睇樣都知食肉獸啦

Ching, 你有睇過?我開頭望個時佢5動重以為係裝飾物,重想問點解要甘貴tim,但睇落佢隻眼會轉先知係生既,好彩冇問,如如果5係雨爆。佢ching知5知佢屬咩科ar?算稀有嗎?我個人覺得條魚怪得黎但好型

做生意係錦啦, 只要自己睇ARM條魚有態同價錢OK就算啦.
至於其他就話之佢.