請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 11889|回復: 10

邊度做細缸平靚正 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

想做個廿四x廿四高二十寸……有魚舖報價三千五。嚇死我

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

邊度咁抵?係咪滴漏缸呀?係我都整返個
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

$3500 淨缸?師兄,你要講下包d咩先?
如果連缸、連櫃,連沙缸、頂帽的話,又唔算貴喎

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

如果係滴溜缸就好平
暫時停賽

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

arfaifai 發表於 2017-11-3 19:11
$3500 淨缸?師兄,你要講下包d咩先?
如果連缸、連櫃,連沙缸、頂帽的話,又唔算貴喎

普通玻璃加埋個櫃無滴漏

宏達漁缸手工不能接受

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

kch 發表於 2017-11-3 21:02
宏達漁缸手工不能接受

大奸商宏達的生意手法更加不能接受。
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

pca 發表於 2017-11-3 20:09
普通玻璃加埋個櫃無滴漏

24x24x20" , 水量多,用2分玻璃好易爆,用2分半至3分玻璃造,應該$1000.00 樓下攪掂
24x24" 木櫃,應該$1500.00 樓下攪掂
合共$2500.00 攪掂 , 魚鋪利潤$1000.00
利潤多與少,就係視乎你覺得服務值唔值$1000.00
如果你自己上淘寶或上深圳洪湖訂,可能$2000都唔需要,不過你要付出更多既時間。
香港人,時間就係金錢,明知宏達貴,可以唔幫襯就得,唔駛唱通街,求其落魚街搵一間都平過佢啦。

尊貴商戶

低調老海鮮

24x24x20" , 水量多,用2分玻璃好易爆,用3分玻璃造,應該$1000.00 攪掂
24x24" 木櫃,應該$1800.00 樓下攪掂 ,34"以上..要加錢.

仲要$800 金福收運輸錢.

咁真係唔貴.
90452338 WhatsApp

我認為$3500 唔包運費的, 運費好多都別計.
如南海洋計,最多$2800 就攪掂,咁最少都係賺$700姐.
不過要平, 去魚街呢4間, 包平, 爽, 正.
碧湖 , 維港 , 銀河 , 海洋