海水領域 SeaFishZone

樓主: K-Corals
打印 上一主題 下一主題

事實真相。。。。。。   [複製鏈接]

accp220 發表於 2017-4-23 10:58
我有個魚友一早估到,你會咁做!果然係先知

你係唔係放左條針係大根身邊?你魚友只係話問候,無寫娘親,當佢估中一半

我都估中佢,你不停改圖

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTEyMTYxfGQ3MjhmNjk0NDA0M2NjOGQ1NzZiYWRkNTZkNzQxMDM3fDE3MTQwODYwMDk%3D&request=yes&_f=.PNG

K-Corals 發表於 2017-4-21 05:47
2017年4月23號 03:28 更新。
抱歉昨夜沒有更新,因為完成工作回家已經是半夜4點,今天早上9點又再出門工作 ...

朋友,你冇野呀,我所識既呢位魚友係唔講粗口架,佢做個職業同人品係好好,你依家係就放段錄音出黎,唔係係度小學作文.
依家扮清高唔回POST 甘你又開POST話咩事實咩真相,何來事實何來真相呀,得個講字,甘我夠可以話我自己係高手啦,拎D證據啦好嗎? 文字一大堆我都識作啦 我作文都合格下架

zero322 發表於 2017-4-23 11:24
朋友,你冇野呀,我所識既呢位魚友係唔講粗口架,佢做個職業同人品係好好,你依家係就放段錄音出黎,唔係係度小 ...

大根作文叻好多,寫左幾千字,不過一早就比人估中好多main point;

最後,我多謝為我發聲的魚友。

我睇到噴飯,兩個post夾埋,撐你加埋魚友,五隻手指都夠曬數

我只係知道我個缸72x28x36高連沙缸做左8000元正垃圾大根同舅仔你地食水咁深就比返D服務態度出來上次你舅仔同人做缸用左年半時間你今次做個缸我見過如果係我收貨一定叫你車番走垃圾之中垃圾你重話專業D去水做到去唔到屎設計有問題,專業果撚早D返鄉下

抱歉昨夜沒有更新,因為完成工作回家已經是半夜4點,今天早上9點又再出門工作 ...

嘩 果時搵你做魚缸
你踩到呀南哥一文不值 話佢唔係用實木黎做櫃
叫我甩開佢個門較睇就知個櫃唔係實木
木櫃另外判比人做 唔會專業
你果晚係咁樣講架波
你都夠膽死講同行不是敵國?
假人假義 搵錢至上!

上年年尾我都有揾佢報過48x24x24水晶缸價,佢覆我4分普通玻璃有擔13000,未計水晶玻璃,未計set喉,未計運費,轉水晶玻璃加2800至3200,set喉收3800,好彩當日無揾佢做吾係自己就一肚氣!我宜家個5分水晶玻璃缸,人哋都係收我9500

最佳新人 論壇元老

萬三蚊 仲用普通玻璃 普通木邊櫃 仲要有問題既..沙缸又做咁高都唔知為乜仲要⋯⋯⋯⋯

好明顯,打一大堆字出乃轉移視線,
拆中柱,櫃變形,上一上去睇,點都解決到,
例如櫃內加六或八條方。有誠信的話。
鬼咩,自己大6廠,哈哈!
做生意。。。。。唉
西星班, 老虎班, 火點, 黃腳立, 深水泥孟.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

老作?屈人講粗口冇禮貌,就完全吾理人個缸問題?都幾x搞笑..人地叫你拿段對話出來又吾敢,已經照肺啦!尸口巾
(條中柱無預你拆走然後落水行缸)你事先有冇同客講明先?冇囉
☉︹☉

論壇元老

魚死魚還在

最佳新人 活躍會員 論壇元老

咁快無花生食
係米又話返大陸做直口?
大陸果面上到這個魚友網
唔好潛水啦
定係你用大陸果面d 律師團隊?
定係香港這邊請唔到槍(小學生作文
好多魚友仲等待(事實真相)( 樓主標題

話人講粗口費話如果個缸出事剷你祖中十八代都得

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

好多時見魚友幫襯舖頭做缸都有鑊氣
我真係傻架

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

傻傻地單眼仔 發表於 2017-4-24 10:32

所以我而家都建議買Red Sea套缸
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

ybkwok 發表於 2017-4-24 11:16
所以我而家都建議買Red Sea套缸

尋日8卦問下18"方缸,
真滴要8XXX
假滴要5XXX

我會搵間好信用既魚鋪去做缸,
So far 冇咩事發生...

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

傻傻地單眼仔 發表於 2017-4-24 10:32

邊有你咁叻,
自己做缸得架~

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

大根其實我個魚缸都是向你訂購的,因為當時覺得質量好,所以亦有向其他魚友介紹你的公司,在今次你和陳先生的事件中,我發覺你做得非常之錯,可謂是雙輸,而你是輸得最多的一個,原因
1.自暴其短顯示設計圖,反映出你收費貴及不專業,
2.你有2次是要免費上門保養而無理行責任,工作忙不是惜口,
3.在道義上你亦要協助客戶處理問題,這才能有良好的口碑,
4.你打咁長的解釋說買家訂缸前的種種問題,這並不是你違約及不向客戶提供服務的原因,
5.話個客無禮貌及說粗口,又話有錄音,但就無証據証明,証明你在講大話,

與其花時間在推卸責任上,不如做好本分聯絡陳先生解決問題好過,這才能做到雙羸的效果。

18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

faiwong 發表於 2017-4-24 12:28
大根其實我個魚缸都是向你訂購的,因為當時覺得質量好,所以亦有向其他魚友介紹你的公司,在今次你和陳先 ...

faiwong 師兄,十分認同你作出精簡而客觀的總結!
我對呢間公司已徹底失望!對大根既為人更加嗤之以鼻!

但我仍然會保留一切追究責任既權利!!!