海水領域 SeaFishZone

樓主: K-Corals
打印 上一主題 下一主題

事實真相。。。。。。   [複製鏈接]

樓主
K-Corals 發表於 2017-4-21 04:01
黑色數字為語音標記。
因為對話內容涉及第三者名稱,涉及陳先生的地址,我會一一用黑色筆遮擋,希望尊重對 ...

睇你張初步魚缸圖,覺得好小學雞,又或者係個局,逐步逐步改設計而另加收費!
1 咁鬼大個電箱位,有小小常識嘅人都會送件活動層板
2 魚缸櫃用百葉門散水氣通風,訂家可能唔識,你都有責任提醒訂家
3 主缸頂一係唔做擔,要做就做4邊擔:做3邊擔就真係……

總結:覺得份設計圖,好行貨……或者係我唔識……

沙發
ffung0v0 發表於 2017-4-21 09:51
如果比得錢咩都冇要求
個個都去左開鋪啦
洗乜打份牛工

我完全唔識樓主及大根,客觀d睇,大根份圖事實係小學雞,魚缸、地櫃基本要求,您圖簡直係垃圾,樓主將魚缸圖交比其他魚友睇,之後改你圖有何問題?你份圖得就唔使改啦!!
又或者,你覺得樓主竟然改你份小時雞魚缸圖,令到你無面,因為你覺得自已好pro,所以先

板凳
出份咁嘅魚缸地櫃圖,自暴其短,我個人意見,第一回會合,大根輸得好醜!

地板
wallacekit 發表於 2017-4-21 10:30
Copy咁多圖有用嗎?無時間又唔直接講出重點,明顯自打嘴巴咁做生意你可以以後不用幫人造缸啦魚界 ...

copy 咁多圖係比人知道佢設計有幾咁【屎】……

accp220 發表於 2017-4-21 11:01
其實我要求係咪好過份⋯⋯

改圖改設計,天公地道!
做魚缸、傢私、屋企裝修、相信好多人試過,請問有邊位師兄可以一✅過,過程無改過野,相信幾難做到!
暫時睇你嘅要求,其實唔係要求,只係糾正小學雞設計錯誤,嚴格來講,教緊大根設計魚缸,塞錢入佢袋

manson_leung889 發表於 2017-4-21 11:29
比人地講完先插啦,又知曬兩邊既講法,成班好似d 師奶係咁嘈
又係你地叫人地出黎解釋,人地未出黎將成件由 ...

詳細係好,由頭講起,等其他魚友開下眼界,所謂專業魚缸設計圖

accp220 發表於 2017-4-21 12:18
大飛哥師兄,都係魚友功勞,我邊識

佢d所謂設計,真係唔知佢係唔識魚缸基本要求,定係知你唔係咁識,想逐樣改設計而額外增加費用。

sunny 發表於 2017-4-21 18:44
我地唔想知你地訂缸過程,係想知你售後服務點解咁差,成堆廢話,九唔撘八,入正題啦!

反而我覺得訂缸過程都幾過引,見佢比事主份魚缸地櫃圖,設計仲衰過d現貨滴流缸櫃,現強烈要求大根繼續比d做缸反面教材比各魚友分享