請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: accp220

大家評評理⋯⋯   [複製鏈接]

sunny 發表於 2017-4-20 00:14
個缸都幾貴

貴,唔緊要,起碼你要交到貨囉。。。。。。我個人覺得完全無同客溝通,HEA造,好多嘢唔合理。。。。

嘩,凈缸+木櫃+沙缸……(缸35x25x31見水)要一萬三千二百蚊!(無喉無器材無電制),樓主是羊腩+魚腩.....好味,好味!!

ff23456 發表於 2017-4-20 00:23
嘩,凈缸+木櫃+沙缸……(缸35x25x31見水)要一萬三千二百蚊!(無喉無器材無電制),樓主是羊腩+魚腩..... ...

唉,以為佢貴,會造得好D,服務會好D ,點知中伏啦﹗

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

accp220 發表於 2017-4-19 23:45
5分普通玻璃,35 X25 X31見水,包沙缸,加缸帽
唔包任何喉件、SET喉另加,無任何器材。
沙缸要我自己畫 ...

老實講,36寸主缸,沙缸,地櫃大既共$8000左右。
器材因人而異。
SET喉一般2000-3500左右。
皮幾就貴左少少少少…………

最佳新人 活躍會員 論壇元老

accp220 發表於 2017-4-20 00:20
貴,唔緊要,起碼你要交到貨囉。。。。。。我個人覺得完全無同客溝通,HEA造,好多嘢唔合理。。。。 ...

我覺得你個缸八九千就合理,師兄當買個教訓

1398killer 發表於 2017-4-20 00:28
器材因人而異。

如果,佢唔係咁既態度去對客,我都唔會係度講佢收得幾貴,
但佢收得個客呢個,佢比咩服務人先﹖
所以我唔想佢再係度咁掠人、恰人,尤其我呢D新手,
佢以為我新手,係咁大我,但我講既全部係事實,
佢真係錄左我音又好,點都好,總之,我講今日所講既都係有根有據。

我只係想比魚友知,呢D人係咁用呢D態度同手法去做生意

我係同佢傾個缸點做既過程堶情A好多大師、魚友都怠受到佢既處事手法同態度﹗

sunny 發表於 2017-4-20 00:35
我覺得你個缸八九千就合理,師兄當買個教訓

師兄,錢使左就係使左,明白的,不過,唔可以用咁既態度去待客囉。。。。。。

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

正打把,比錢佢搵仲要咁態度

最佳新人 活躍會員 熱心會員

正一奸商,甘既服務態度,做缸都唔搵佢、

sunny 發表於 2017-4-20 00:14
個缸都幾貴

係超貴

1398killer 發表於 2017-4-20 00:28
器材因人而異。

矩賣D珊瑚更比魚街貴得多.我果次上去問下價就馬上走人,怕怕

13000真係好L貴,之後仲要受氣,我明白雖然唔係我係客俾左錢就係大曬,不過都唔應該咁講,呢間永久black list

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

佢一直係甘既態度做生意。。。不過正常唔加中柱都無問題

有問題就係佢用料問題了

chihim 發表於 2017-4-20 09:50
佢一直係甘既態度做生意。。。不過正常唔加中柱都無問題

有問題就係佢用料問題了

😫可惜我知得太遲

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

accp220 發表於 2017-4-20 10:02
😫可惜我知得太遲

你睇住啦。。好快就有人出來 話大根好好服務,做佢地d 缸無問題,幾好唔錯架啦。。
我都明既,殺人犯一日未殺你,其他佢都係好人。。因為佢都無殺我,佢殺其他人芝麻。。關我咩事?
我分享佢無殺我 對我好好 有咩問題?

ching, 完全明白樓主用多少少錢去買服務的心態。但咁服務,態度,真是衰到冇人有,一定要blacklist。其實依家仲有哪間造缸是可信的?

Muimui0311 發表於 2017-4-20 10:41
ching, 完全明白樓主用多少少錢去買服務的心態。但咁服務,態度,真是衰到冇人有,一定要blacklist。其實依 ...

C hing,信魚友既口碑啦!問多幾個魚友,其實,真係唔好諗住貴D就係好D。完全錯哂,13000,可能衰過8000
我覺得東河公道,老闆強哥負責踏實!

嘩,真心貴。 仲要普通玻璃。好彩我無咁富貴,無搵大根做,之前都有問過價。