海水領域 SeaFishZone

樓主: 豬大炮
打印 上一主題 下一主題

荃灣新魚店誠信問題 [複製鏈接]

樓主
店主包魚時同你講 : 有少許矇眼, 是落缸時擦傷
換轉係我,我會另選一條,或者唔買
因為我睇唔出有矇眼, 亦都唔識醫,我只好放棄
店主提示了你,而你又繼續買這條魚唔拒絕的話,你誤導左店主先係重點,店主以為你識醫或處理,但原來連過淡水都唔會.....

沙發
豬大炮 發表於 2017-2-8 13:55
c兄 會否曲解我的意思?店主說是搓傷做成。用魚眼寶就可。 那我當時當然相信店主。 在那個時候。 只有店主 ...

都係這句......我這樣情況,我唔會買囉...

在我心中,識醫就好易,唔識就好難,我就係後者,店主係前者,但你以為自己都係,可惜唔係

板凳
2。若魚如店主所說。是真擦傷。我會要
若是其他原因而矇眼。我一定不會要。我也不知如何對應

痴膠紙,店主駛唔駛比份驗身報告你睇先,你先決定買唔買呀?? 如有驗身報告話正常, 就唔會病死嗎??
若有其他原因而矇眼, 店主就算係識醫魚未必答到你啦...