海水領域 SeaFishZone

樓主: 豬大炮
打印 上一主題 下一主題

荃灣新魚店誠信問題 [複製鏈接]

樓主
我糸日旺見到條藍吊,問店員容易養不,店員話好粗生,好易養,返到屋企3日死了,我又上來嘈沒誠信的店員?人地打開門口做生意,比你揀,話埋比你聽眼有事,你都買,無野講。你死魚關誠信什麼事?揀咗,問左、答左,死左,這樣子魚街間間舖,也對我沒誠信。

沙發
豬大炮 發表於 2017-2-7 16:35
或許這樣想....我賣車給你....車齡明明是6年車, 卻說成4年...你買了後發現....你覺得賣家沒問題嗎?

你這個比喻未免太牽強、如果湯臣價錢,買條藍仙給你,就可以這樣說。新手,老手也會面對死魚問題,有ufo 也未必幾日死魚、就算現在是科學世界,有些病因,一個尊業醫生也只能說不明。何況一個魚販,可能你養魚叻過佢!

板凳
C兄如果你有一天放魚,交收時我會問你幾個問題,例如,點解魚在魚袋𥚃好似好情驚咁、魚係魚袋色好似好淡?就算你回答我幾完美,條魚返屋企死咗,我都可以用一百個理由入你,下次買車記得問埋油缸有多少油,多一升少一升,退貨兼且告到對方坐監!吾怕講道理,最怕碰到無賴!

地板
表面就我又沒說退錢,只是一個買魚分享,實質就未有真實證據下出post 抹黑、寫明做生意沒誠信,自己Q死條魚,條氣吾順,找位上黎嘈,你認啦岳不群,偽君子真小人。

arfaifai 發表於 2017-2-8 13:27
店主包魚時同你講 : 有少許矇眼, 是落缸時擦傷
換轉係我,我會另選一條,或者唔買
因為我睇唔出有矇眼, 亦 ...

C兄,你跟岳不群客觀分析沒用,他人又萌塞,又以自我為中心點,我學你。老闆沒說錯,魚眼寶可以醫,不果系你吾識用藥,加快魚急速死亡,絕對不是ufo 死,你醫死魚還在這𥚃誤導魚友,手法極之沒誠信,殺魚兇手,快滾出魚界。