海水領域 SeaFishZone

查看: 4577|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

地毯葵一問 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
想請教一下,地毯葵係咪同奶咀一樣,甘粗生ka? 係咪又同奶咀一樣,得閒要餵吃一下呢? tks!

沙發
試答!
同養奶咀差唔多..不過佢無奶咀走得咁勁

論壇元老

板凳
Skyleung 發表於 2016-10-4 11:23
試答!
同養奶咀差唔多..不過佢無奶咀走得咁勁

tks ching, 因小弟係珊瑚初哥,想玩D粗生少少既珊瑚.小弟有隻葵都養左半年左右,見冇乜野,所以想養多隻地毯仔玩下

地板
knec0412 發表於 2016-10-4 12:08
tks ching, 因小弟係珊瑚初哥,想玩D粗生少少既珊瑚.小弟有隻葵都養左半年左右,見冇乜野,所以想養多隻地毯 ...

地毯會比奶咀「惡」好多,啲魚唔小心或者狀態唔好,好易變成地毯o既點心,Ching如果係細缸,或者細魚多o既話,就最好諗清楚先。

論壇元老

小魚毛 發表於 2016-10-4 15:29
地毯會比奶咀「惡」好多,啲魚唔小心或者狀態唔好,好易變成地毯o既點心,Ching如果係細缸,或者細魚 ...

多謝CHING提供資料,我會諗下先再決定.本身我個缸都是仙魚多(平均寸半至5寸左右都有),珊瑚只是點綴下,甘岩俾我見到有橙綠地毯,所以一問.