請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 15904|回復: 42

新的生化武器 [複製鏈接]

剛淘回來,吾知得吾得呢?

呢件系吾得架

macautonylai 發表於 2016-7-29 14:15
呢件系吾得架

吾係呀,希望一個月後見到例外啦

期待包膠

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

咩來?ATS?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2016-7-29 14:34
咩來?ATS?

係呀,ATS

個樣睇落又幾得咁喎,期待報告
RT: 24吋(W) 14吋(D) 12吋(H)

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

收視率就爆燈,期待報告
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

明明值一百幾十, 賣到千幾都有人去買

qqkkfish 發表於 2016-7-29 20:57
明明值一百幾十, 賣到千幾都有人去買

師兄係DIY高手就緊係一百幾十搞得惦啦,我無技術又無時間,只可以讓人賺一賺錢,師兄吾介意分享下你既DIY作品嗎?

睇師兄個沙缸setup應該係FOT,缸內產生嘅NO3可能快好多,ATS d 藻消滅NO3速度可能追唔到,如果魚多效果應該不大。

5ocean 發表於 2016-7-30 15:20
睇師兄個沙缸setup應該係FOT,缸內產生嘅NO3可能快好多,ATS d 藻消滅NO3速度可能追唔到,如果魚多效 ...

同意呀,所以是在現有基礎上再幫補下,希望水質可更好,魚魚壓力減DD

vcwl 發表於 2016-7-30 18:42
同意呀,所以是在現有基礎上再幫補下,希望水質可更好,魚魚壓力減DD

ATS多數用於珊瑚缸,FOT比較少,如果高密度FOT,我諗個ATS可能要成個沙缸咁大至有效,其實我都唔知,夠境d藻有幾勁真係要試過先知,不過支嘢睇落真係幾靚,見到佢地用Sicce泵,應該係有心大做。

祈待效果,睇

最佳新人 論壇元老

咩來?

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

vcwl 發表於 2016-7-29 22:44
師兄係DIY高手就緊係一百幾十搞得惦啦,我無技術又無時間,只可以讓人賺一賺錢,師兄吾介意分享下你既DIY ...

18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

LebornJames 發表於 2016-8-1 15:34
咩來?

ATS

2013-10-1開缸(60X24X30)JP11000,化氮H&HV101己改A/C12000泵,diy LED 216W
仙魚:大法仙,西非仙,大黃帝,黃帝,紫月,PK,東圈,阿拉伯,馬安,澳洲仙,耳班,灰仙Bx2,天黃仙,
蝶魚:人字X2,,金雙印x1,金蝶x4斜紋x1,神象X1,黃網X1,月光x1
吊魚:藍吊x2雞心x2金毛吊,黃吊,紫吊     其他:,小丑X2  
魔魚:青魔X4橙魔X1        合共:39

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

個人認為fot減no3方法,換水最快,ats用於fot應該作用不大。
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan