海水領域 SeaFishZone

查看: 9284|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

拎左棵提子過淡...出左事.... [複製鏈接]

樓主
拎左棵提子過淡5~7分鐘.....之後放返入缸......
但係開始溶緊......掉得嗎???

沙發
我上網睇話過淡可以清左裡面d蟲......
朝早見到舊石有條紅色o既蟲.....
頭先咪拎左蕭石痴住舊珊瑚一齊過淡.....
所以珊瑚係唔過得淡?

板凳
有好幾個post都教過淡.....
我就睇過幾次先夠薑過......

原本好靚仔.....

地板
如果唔拎返出黎會污水嗎?

fishfishfish 發表於 2016-6-6 15:06
你D常識

我新玩3~4個月炸......
玩法都係爬文......點知老點姐......
*玩珊瑚唔係靠"常識"係靠"知識"......所以仲要學習......
就算樓上老手都浸死左兩件.....so我d新手還請各位老手指教指教.....

放左陣又開返d wo.....
有機會救到嗎?

leemanho 發表於 2016-6-6 18:32
從來冇聽過珊瑚過淡。可以買支 dip 珊瑚用既野開水黎 dip。

睇相似花瓶 (又叫啫喱提子),有事起上 ...

係啫喱黎嫁
多謝c hing指教

想問下買支dip 珊瑚o既藥水....係開鹼/淡水?
新買返黎o既珊瑚一定要dip ?