請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 6553|回復: 11

幾張珊瑚相... [複製鏈接]

IMG_9865-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_9851-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_9848-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_9824-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_0566-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_0552-magic by terence ao, 於 Flickr

IMG_9778-magic by terence ao, 於 Flickr

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

Ching, 影得好靚, 請問用咩影及數值。。。

Canon M3+100L
哥次影就...
iso 1250
F5.6
但冇用ga!!你唔同光度用ge設定都會唔同!!
同埋哥陣你支燈用ge燈光顏色唔同白平衡設定又唔同!!

ter038 發表於 2016-1-8 15:14
哥次影就...
iso 1250

明白; 另外我用部D5000影, d色好失真。。。衰過用部小米影!!

Messi_sunshine 發表於 2016-1-9 00:56
明白; 另外我用部D5000影, d色好失真。。。衰過用部小米影!!

好失真?
有冇相可以睇下!!

版主

馬記廁所友

ter038 發表於 2016-1-8 15:14
哥次影就...
iso 1250

iso100-200否較好
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2016-3-16 13:26
iso100-200否較好

我都想用低D ISO
但係唔夠光ar!!

版主

馬記廁所友

ter038 發表於 2016-3-21 19:30
我都想用低D ISO
但係唔夠光ar!!

因為只開藍燈?
f2.8; 1/20s; exposure +3得唔得?

最佳新人 論壇元老

vsvs 發表於 2016-3-22 09:30
因為只開藍燈?
f2.8; 1/20s; exposure +3得唔得?

因為冇腳架!!