海水領域 SeaFishZone

查看: 3916|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

珊瑚幾問~ [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

樓主
資料如下:
20"方缸, 無水冷有加風扇(30度樓下), 行左豆豆2星期(安正常份量1/4). NO3同PO4都好低. 另外換水用RO水.

1. RIC唔係好開, 放係最低位無乜水流:

2. 骨針腦都唔係好見so so, 喂野都唔見佢食. 中光中流

3. 分支提子換完水後唔開....中光中流

4. 養唔到紐扣, 試過幾次都係死. 放最底.

全缸照:

請問有無意見

沙發
個缸開左幾耐,沙底有幾寸,咩器材

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

板凳
茄兄水冷啦!

地板
dickytam 發表於 2012-6-21 01:30
個缸開左幾耐,沙底有幾寸,咩器材

開左4個月, 半吋沙, 無特別器材, 仲有個skimmer同豆樽

ice28720 發表於 2012-6-21 01:50
茄兄水冷啦!

因為可能要搬, 所以唔想搞咁多野

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

無水冷好難玩
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

30度水應該養唔到珊瑚..
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan

魚香茄子 發表於 2012-6-21 06:17
因為可能要搬, 所以唔想搞咁多野

笳兄"
小弟有部開利130a你要平D比你250去我屋企取

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

30度已經好高!!我個缸25度!

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

dickytam 發表於 2012-6-27 21:19
笳兄"
小弟有部開利130a你要平D比你250去我屋企取

開利我要
海利就…
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔