請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 10364|回復: 10

SHARK F40 LED 親身體驗報告 [複製鏈接]

市面LED燈大牌子如Maxspect, Zetlight太貴,我買唔起, 入左隻性价比較高既新進牌子SHARK 来玩下, 我24吋FOT用F40已夠用了。先介紹下呢款燈的資料先。
顯豐水族代理品牌- Shark Marine LED
SHARK智能海水珊瑚LED燈。 可設定全日9個不同光度,模仿全日太陽。纖薄設計。可吊(威也需另付$50)或企缸頂。24個月超長保養。香港標準插頭。控制屏可選簡體或英語。
藍光和白光兩組分別控制,亮度可獨立從0-100% 分33級調整
燈珠選用美國Bridgelux(普瑞)大功率高亮度芯片,且彩用低光衰封裝技術,有效廷長使用壽命
通過白色,藍色,寶藍,瑩光紫多種不同頻色的燈珠組合,為珊瑚的生長及顯色提供400-480nm全光譜照明。

尺寸:375x215x28mm
WATT數: 72W

原價:HK$1980 (有時做特價)

用後評語: 無論在價錢, 品質, 顏色都非常滿意。千幾蚊有日出日落真的很低買, 值得推薦給大家。
24吋背滴漏缸︰紫月B、金眼吊、畢卡索小丑x2、公子小丑、一幢、東非火背仙、檸批丶華倫天奴

加多千幾買支zp3600好過啦,個包裝盒一看就知係大陸貨啦,呢支燈完全唔掂,完全係浪費金錢,又無防彈水玻璃

kwan88a 發表於 2015-10-6 21:49
加多千幾買支zp3600好過啦,個包裝盒一看就知係大陸貨啦,呢支燈完全唔掂,完全係浪費金錢,又無防彈水玻璃

C Hing 請問zp3600賣幾錢? 不是大陸貨嗎?

在我來看論價錢及品質巳足夠及低買. 完全没有浪費金錢. 請 C Hing 自重.
24吋背滴漏缸︰紫月B、金眼吊、畢卡索小丑x2、公子小丑、一幢、東非火背仙、檸批丶華倫天奴

Delate_no_more 發表於 2015-10-6 17:21
死角位照吾到,射吾到缸底,大陸野價錢貴失敗

C Hing 支燈其實未開哂. 只是黃昏的光度. 但巳射到缸底了.

真心而論, 我很滿意.

isomax 發表於 2015-10-7 10:24
C Hing 支燈其實未開哂. 只是黃昏的光度. 但巳射到缸底了.

真心而論, 我很滿意.

整張全相來看看,看看是值得買

補充內容 (2015-10-7 12:40):
如果係呢支燈,本身日出日落,來講中午時段,照到幾多就係幾多,完全唔冼調教光到,隻隻個設定都已夠用,你個支燈18缸用就岩,24缸用就唔得啦

補充內容 (2015-10-7 12:42):
人地d神燈點解會賣得咁貴,一有佢的道理,正所謂平野無好,呢句說話講得好岩呀

isomax 發表於 2015-10-7 10:16
C Hing 請問zp3600賣幾錢? 不是大陸貨嗎?

在我來看論價錢及品質巳足夠及低買. 完全没有浪費金錢 ...

你話太貴買唔起個2隻燈,呢支其中一隻

Delate_no_more 發表於 2015-10-7 01:54
呢支灯如果我用,我會將佢打落+八層地獄,因為價錢噴血價,光度系光管流明度,不值買

我都覺得係咁,只看到呢支燈白色,橫又唔夠,都係ZETLIGHT好用好多

isomax, 你好似用短咗一個碼喎。你應該用大一個碼果支喎。
其實zetlight 都係中國貨!