海水領域 SeaFishZone

樓主: bluekaka1986
打印 上一主題 下一主題

新手求救!上水泵尾倉乾水問題! [複製鏈接]

nickdo 發表於 2015-6-1 14:39
造流或者可以時不時換下位吹下石頭, 你支係乜燈?

其他無所謂.

我果支係maxspect r420r 70W,只係岩岩夠用,個缸再大D都唔夠用>.<,因為再上一級又貴好多/_\

最佳新人 論壇元老

bluekaka1986 發表於 2015-6-1 14:42
我果支係maxspect r420r 70W,只係岩岩夠用,個缸再大D都唔夠用>.

maxspect C70射燈會好D. 不過無所謂啦. 100%光爆藻.

bluekaka1986 發表於 2015-5-28 12:12
因為我爬文見有 CHING 30"缸都用NJ3000,點知用過先知個泵太勁XD,係唔係因為CHING果D係真滴漏缸???

我雖然唔係用同一個泵,但未加水冷前都係抽干水咁款,加左水冷出水好好好好好好弱雞,而家反而諗緊要唔要個勁D既泵

Jesselam 發表於 2015-6-2 23:13
我雖然唔係用同一個泵,但未加水冷前都係抽干水咁款,加左水冷出水好好好好好好弱雞,而家反而諗緊要唔要 ...

我依家就係NJ3000拖埋水冷再出水(水冷放缸旁)都只能開最细,吹脹,泵買大左

加水閘,買細左真係難搞D