海水領域 SeaFishZone

查看: 7055|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

K.E.Y LED K5s-110 dex 用後感 [複製鏈接]

樓主
我一向都係呢隻牌子使用者,所以一見有試用,加上嗰時由RT轉FOT,就換申請睇下有無機會試用,以下係我之前配置,以LPS嚟講已有好效果,如果想知啲LPS係咩樣,請睇返我賣買區最近賣啲嘢
好,收到支燈,以下係開箱圖
IMG-20150512-WA0007_resized.jpg IMG-20150512-WA0006_resized.jpg
包裝唔錯,配件都俾心機
放上缸到都好靚~雖然無風扇,但都唔太熱,可能每粒膽都係約3W關係
開燈後,眼睇係偏藍白色~但影出嚟偏紅,我無計~唔識影
總結支燈:有日落日出自動功能,其實好易調校,但又可以話好復習,你睇住說明書一定識校,但校完你一定唔記得,有搖控,幾方便,造功唔錯(我一向都覺得呢個牌子唔錯),顏色自然,唔會藍得太誇張。其實我係買嚟養魚,而實際能唔能夠將啲魚色影得出啲就要遲啲再報告,因而家養緊水未入魚,其實唔止珊瑚,養魚都需要好燈,因有一支好燈,可以將佢啲色打得出好多

補充內容 (2015-5-13 01:11):
補充呢支係uld版。唔係dex

最佳新人 活躍會員 論壇元老

沙發
我睇完之後都想換燈

板凳
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

地板
魚街生龍個招牌缸都DEMO緊

最佳新人 活躍會員 熱心會員

邊間有賣、幾錢、thx