海水領域 SeaFishZone

樓主: jm2011520
打印 上一主題 下一主題

發誓已後吾去日x買仙魚 [複製鏈接]

你都咪話唔邪,全缸魚半年來無病無痛,點知响果度入左條澳洲仙,q左一星期入缸,而家全缸爆晒白點,救命呀

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

Rolex338 發表於 2012-6-15 22:49
你都咪話唔邪,全缸魚半年來無病無痛,點知响果度入左條澳洲仙,q左一星期入缸,而家全缸爆晒白點,救 ...

Q最小2星期ge wor
返工冬眠放工失蹤善良熊

我早兩個星期係日王又入澳洲仙,而家開口大食,樓主吾好灰心
FOT

最佳新人 活躍會員 熱心會員

買魚有時都要講下彩數,七年前在那裡買的紅海紫月,今天還健在,另一條和尚吊至今也養了五年.

個缸好耐無見白點,而家真係成個人灰晒,加上一向唔想落銅,有排攪

最佳新人 活躍會員 熱心會員

Rolex338 發表於 2012-6-16 15:02
個缸好耐無見白點,而家真係成個人灰晒,加上一向唔想落銅,有排攪

不用太灰心,白點不是甚麼大問題,銅藥是最迅速有效的治療方法,其實落藥都沒甚麼好攪的,最重要是觀察魚兒的藥後反應,如無異樣,完成整個療程便可以了.

咁多ching你哋好今日註册成為會員,多多指教,見到咁多ching回應所以忍唔住馬上註册,我每星期都行魚街,出親去都好小兩手空空,但係都会指定去兩三間買,買最多一間系日X90%,雖然唔系最平,但系多選擇,唔講集中營啲魚,中價至高價都常買,我覺得好穩定开口律又高,記憶中只有一條唔开口死,或者嗰時刚學養魚唔會處理,而另一條爆身死,係咁多,而在其他地方買嗰啲死亡律60-70%,其實日X已經好好多嘞,而存貨又去得快,中嘢机會都少啲,有時我覺得買魚唔好心急,慢慢揀,以前就係心急又唔q魚交好多學費,以前都會賴,依

論壇元老

不能同意更多呀! CHING 我幫佢買親都死!!! 得1絛成功個!!!

呢間野無可否認選擇多,但我都同佢買過唔少魚成功例子都有好多,但試過兩次起佢到買魚後差不多攪到成缸反,依家都係列入齋睇魚舖

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

見到態好、魚靚咪買囉!
最緊要價錢合理

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

光頭仔 發表於 2012-7-8 10:13
見到態好、魚靚咪買囉!
最緊要價錢合理

你好叻呀
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

光頭仔 發表於 2012-7-8 10:13
見到態好、魚靚咪買囉!
最緊要價錢合理

黎三樣野加o賣,係我ge死穴
返工冬眠放工失蹤善良熊

論壇元老

學師仔一名

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-7-8 12:01
你好叻呀

論壇元老

學師仔一名

Teddy 發表於 2012-7-8 12:07
黎三樣野加o賣,係我ge死穴

仲唔怏D去買

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

光頭仔 發表於 2012-7-8 14:36

你個屎仔包打我
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

學師仔一名

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-7-8 16:44
你個屎仔包打我

有無留意, 日旺捉魚時啲伙計鍾意周圍係唔同魚缸裝水落袋,
我都係今次買火焰仙受害者. 同日在其他魚舖買魚立即開口!

論壇元老

學師仔一名

其實日on係魚街嘅地標
去得魚街一定會入去
除非唔係養咸水魚