海水領域 SeaFishZone

樓主: jm2011520
打印 上一主題 下一主題

發誓已後吾去日x買仙魚 [複製鏈接]

深水角 發表於 2012-6-2 11:12
C HING, 玩魚總有不愉快的經驗發生....雖然每檔買魚都有一定的風險, UFO, 爆身, 仲有好多暗病我們未必
察得 ...

最佳新人 活躍會員 熱心會員

深水角 發表於 2012-6-2 11:12
C HING, 玩魚總有不愉快的經驗發生....雖然每檔買魚都有一定的風險, UFO, 爆身, 仲有好多暗病我們未必
察得 ...

荷包科灰仙皇   幢仙   籃仙  小丑   青魔   橙箭  黑丁  法蝶  醫生

話明玩魚,啲魚唔死,魚鋪的魚邊個買,玩魚就係你簡到條好魚時最開心,要啲魚唔死最好同魚友買二手魚,但都唔保證去到你缸唔死。

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我間間都幫襯過死魚無數咁咪要自己跳落海捉
我真係傻架

傻傻地單眼仔 發表於 2012-6-2 21:57
我間間都幫襯過死魚無數咁咪要自己跳落海捉

你自己跳落魚缸咪得LOR一定唔死

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

呢個.........並唔係日旺嘅問題  
窮等人家...........藍仙仔

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

各位請留意:
今曰喺曰曰王捉條金蝶,見細size既,大部份都已爆身
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

我好多魚都係係日記買,真係唔覺有乜問題!自己覺得日記啲魚好精彩,ching,如果魚街冇咗日記,一定有好多人失望。不如你post一下你個缸,看看有什麽問題再改進。

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

日X我好似買過2條魚.1條係袋袋魚,過唔到夜,另1條唔記得係咩了..
不過佢度真係好多選擇,唔到你話唔入去...FS都冇邊間有魚買了..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

big_mike 發表於 2012-6-2 22:00
你自己跳落魚缸咪得LOR一定唔死

我真係傻架

我係日日王長期客戶,但我都試過買錯魚,努力學揀魚啦!

我響日X買過3條火焰,2條無故死亡,1條入倒主缸點知有白點之後死剩2條MO,而家唔敢再響日X買火焰...

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我都有幫襯, 有死過, 有養到現在O既~!

我覺得樓主一時黑仔而已吧?

咬住吾放

FOT

Professor 發表於 2012-6-4 11:32
我都有幫襯, 有死過, 有養到現在O既~!

我覺得樓主一時黑仔而已吧?

Agree X 2
我兩個星期前在曰X買佐丹麥吊+黃吊, 到現在都好健康...TOUCH WOOD, 超大食!
可能係一水水姐

如果連呢間都無埋, 我就連得閒出FS行個圈的意慾都無埋 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

我開缸一星期買左火焰仙檸檬枇各一條返到黎2日開口食粒糧,養到以咖都4个月了!!

fusze 發表於 2012-6-4 23:42
我開缸一星期買左火焰仙檸檬枇各一條返到黎2日開口食粒糧,養到以咖都4个月了!!

可以開班教新手養魚 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

Goldenjoe 發表於 2012-6-4 15:15
如果連呢間都無埋, 我就連得閒出FS行個圈的意慾都無埋 !

無錯!出FS唔一定買魚,睇魚都係樂趣
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區