海水領域 SeaFishZone

樓主: 南海洋
打印 上一主題 下一主題

菲律賓魚(ORDER魚計劃....)   [複製鏈接]

尊貴商戶

低調老海鮮

小魚迷..粉葛 發表於 2015-3-18 11:30
會唔會訂個訂魚list 參考下....^^

好提議...

一定會有晒可以訂魚名單及詳盡收費,  WHATSAPP(拍過數紙傳來作實)  及  藍海洋公司之東亞銀行 ACCOUNT NUMBER.

90452338 WhatsApp

尊貴商戶

低調老海鮮

可能有D魚非常少, (混種吊,淡火焰仙, 無尾魚...)

一樣會出LIST ,但唔好入數. 直到菲律賓找到了, 我PM 想要魚魚友先過數比較合理.

尊貴商戶

低調老海鮮

samsonco 發表於 2015-3-18 12:06
有冇得訂麒麟仙?

麒麟仙....無返多年.

連價錢都無....報唔到價.

尊貴商戶

低調老海鮮

我做生意唔係錢行最頭.   除了錢仲有好多其他野都顧及.

如尊嚴,真理,理想,道德.......工作開心.

尊貴商戶

低調老海鮮

大家如有想訂魚請討論,  方便我做訂魚LIST.

14~18"寸黑旗鯊

$500+$1000 +$750+$50= $2300

REM: 尺寸祗可以大約, 不能 15"不要, 17" 不要.   做唔到.

尊貴商戶

低調老海鮮

當然..以前叫你上樓買魚,

你答案又一樣:[比我就街舖有魚睇啱就比錢費時煩!!]

尊貴商戶

低調老海鮮

屯門魚友 發表於 2015-3-18 13:41
多口講句
其實養魚多怪人我都是其中一個
比錢無問題唔合心水好難取

介紹你去[天富]...老闆娘會留魚俾你,好好人架.

又近你啦....屯門魚友.

尊貴商戶

低調老海鮮

訂魚當然...非一般賓魚.
加上$50手續費=太平價魚不好訂了.

像匙洞計出來都 $9X. 邊果會訂呀.

訂魚主因....是魚價貴,但賣價太平(太唔合理).

風險唔成比例. 一百蚊成本, 賺20蚊, 蝕一百蚊.

惡性之下...魚一日一日少種類,比起10年前,

魚街返魚種少了好多, 一些非主流魚,魚店已不返了.

提供另類買魚方法,希望幫到有需要魚友.

[現收了廿幾個魚友PM 想訂魚....]

再多口講...淡水魚一般最少是3倍利潤,
$2條魚賣$8, $2.5 賣$10....魚友買得好開心.
如此小丑(最細)都要賣 $45, 最大4" 賣$90 就同淡水魚利潤看齊.

尊貴商戶

低調老海鮮

有一個PM 我...

[有無細條皇帝,聖帝,約1-2吋,訂魚幾多錢到?]

我頂唔順啦.

SORRY, 我都唔想POST 私人PM, 但為了大家輕鬆一下...認真你就輸!!!

尊貴商戶

低調老海鮮

snakelok 發表於 2015-3-18 14:09
藍點魟幾錢 ?

6"~9" 或10~14"藍點魟...一定有貨,  請下週看訂魚魚單詳細資料.

尊貴商戶

低調老海鮮

dicky03241210 發表於 2015-3-18 23:18
老闆 希望你明白 我不是只跟你訂一條半條 由你話可以訂魚 我要求訂的魚種 冇10條都有8條 高過市價就做 低過 ...

金刀...我在前面都詳細計出, 市價$330, 但訂價計出來是 $200.

如果我再提高訂魚價去$400條.

我全個人就自我摧毀. 我是唔會咁做.

你有錢你的事,我有權選如何去賺我想賺的錢.

你唔滿意我幫你唔到..SORRY !

[如果訂價平過市價,我唔會在我訂魚魚單出售.  如果大家都覺得我不是,我可以取消ORDER 魚計劃]

尊貴商戶

低調老海鮮

深水寶石未返過,無來價.
訂唔到. SORRY.

寶石DOA 都10死3條.
但可要求加多水多O2, 加少少活性炭改善.

尊貴商戶

低調老海鮮

菲律賓無黑背心,

馬安好少(可能印尼返)價好貴.
$260+$60+$160+$50...太貴,唔會出訂LIST.

尊貴商戶

低調老海鮮

訂魚服務想法是幫助魚友找心頭愛,主要唔係賺硬才想出來.

因有D魚是客人想找,但一般魚店有貨都唔返.

仲有這服務只供一少部份魚友,不冀望全部魚友都起歡先錢後貨.金主自負.

死魚,無態...是訂魚公開守則, 有什麼好爭議??

有需要我就幫一把.  無此需要就看了算.

公平公開....

我不是一般魚店老闆,行舊路不是我[飛佛]

尊貴商戶

低調老海鮮

千斤頂 發表於 2015-3-19 05:41
我理你賺幾多,我只要魚,我PM你仲未覆

你是否柴灣養鯊魚魚友.

我都未出訂魚LIST, 你等等好嗎.

如太多技術問題, 唔做ORDER 魚 亦唔係我損失,祗是魚友損失.

反ORDER FISH 之魚友:

我賺HARD MONEY 仲以為我一心鑽研有賺無蝕生意.以小人之心去諗我.

我啤一聲.

尊貴商戶

低調老海鮮

bartholomew 發表於 2015-3-19 00:33
好似無人問過有無得訂非山埃魚,是我睇漏了嗎?如果有都唔錯。

非山埃魚....

知唔知菲律賓魚場好多以經改善唔用山埃去捉魚,.....唔好信D [SALES].

事實好多魚在我店都試餵開口先賣.

魚友買魚後死魚有好多原因,但唔似中山埃死.

如中山埃,死法是有樣睇.

尊貴商戶

低調老海鮮

尊貴商戶

低調老海鮮

尊貴商戶

低調老海鮮

尊貴商戶