請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 8693|回復: 11

Marine Lovers 防白點隔離檢疫盒 - 測試紀錄 [複製鏈接]

【防白點隔離檢疫盒】
認真的說,順豐的包裝真的非常利害多層保護!
想打破盒子裹的東西?太難了!
一齊來看看防白點隔離檢疫盒有甚麼配件:

1. 檢疫盒一個
2. 盒子頂蓋一個
3.側板兩片
4.掛鈎一個
5.一袋螺絲
6. 隔離棉多片

盒子有經過特別的設計,但功效如何?
這幾天要看清楚說明書才開始做試驗
大家有甚麼建議用甚麼魚做試驗呢?

全文: https://www.facebook.com/notes/%E6%B5%B7%E6%B0%B4%E6%B0%B4%E6%97%8F%E8%90%AC%E8%BF%B7%E9%A0%81-marine-lovers/marine-lovers-%E9%98%B2%E7%99%BD%E9%BB%9E%E9%9A%94%E9%9B%A2%E6%AA%A2%E7%96%AB%E7%9B%92-%E6%B8%AC%E8%A9%A6%E7%B4%80%E9%8C%84/804185196303573

Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

【防白點隔離檢疫盒 - 測試紀錄 - 28.1.15】
不好意思前陣子太忙了,但小弟我並沒有忘記測試白點盒一事!
這次測試我選了用黃肚藍吊,除了是我其中一條最喜歡的魚外,我也試過在這缸養兩次都死掉,所以用這魚來測試最好不過!
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

正!!!留位睇報告!!

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

用吊好丫,等睇報告
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

我都用緊,過幾曰報告下

faiwong 發表於 2015-1-29 15:16
用吊好丫,等睇報告

我地唔多白點既魚都唔用!

禁止訪問

站在前方 勇氣驅不散

不正常人類及珊瑚研究中心  ←加入FB  群組

winmxc 發表於 2015-1-29 16:59
用個果都傻既
有小小常識都知正常rt缸點都會有白點
搞咁多無聊椰不如搞靚d水好過啦

可免則免,減低風險

文字野有保留好,冷靜冷靜

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

marinelovers 發表於 2015-1-29 16:30
我地唔多白點既魚都唔用!

既然係咁,你就唔好開post欺騙人啦!

補充內容 (2015-1-30 00:39):
唔好意思,俾錯咗。
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

吾。。。 其實者系缸內q 魚。。

這個盒用甘大段野去包裝,搞到甘高科技。

ps 只系針對個盒 講,非樓主

包裝好應該係賣家做得好,興順豐無關

其實有結果嗎?