海水領域 SeaFishZone

查看: 15312|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

RT tank   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主
加多d 環 實在d

沙發
環點產生no3 法?

板凳
不如做個實驗

買桶蒸餾水翻來  , 放10L 環落去。 體下d 水幾時會爆d no3 出來呢?

地板
lemon3842 發表於 2015-1-19 21:43
不如上面師兄,影D相睇下你個偉大的RT缸,落咗幾多環,吾好玩D新人,有圖有真相

人講就信信,不過自己又無試過這種事我就唔敢教人啦😁

甘如果無試過,又有乜野資格去教人呢?

珊瑚缸唔用環,用石 係唔系必定零no3?

這個答案我估正常人都答得出既,甘d no3 又系石製做ga啦?😁

都系果句,唔識。。 可以繼續理解,自己試下。

放圖我怕又大把理由話其實個缸no3爆燈 不過張圖體唔出啵👀

自己試下最實在ga啦

btw  樓上位大師 都無答d 環係點爆d no3出來既。。

你話會爆no3,比d 證據來體下好啵

lemon3842 發表於 2015-1-19 23:09
師兄個缸好靚,不過睇吾好有落環

系到好多人體住ga。   有乜理論 可以發表下?

比喻no3 點係d 環裡面爆出來。 btw 環做no3 果篇討論

n年前 唔知你體過吖?定人講你又講 出來笑兩嘴?

時代進步啦,玩左十鳩幾年果d 就話食古不化者。

現在新玩 還用翻果d n 年前既理論 但現在已經知道唔系一個問題既野?

無問題ga,無人話用石系錯,但你話用環系錯吖?

理論呢?實淺呢?  有就討論討論  大家學習學習

無呢。。。 或者你買包花生食下會好好多

IMG-20150119-WA0289.jpg IMG-20150119-WA0290.jpg IMG-20150120-WA0006.jpg

如果話係假既。。。都無野既。 放唔放環都系甘養,只不過 樓主話要養多d 魚,我自己個人意見就系放多d 環,np 已經唔系一個要介意既問題,環都唔系無啦啦會爆np 既野。 堅持唔系問題,出來認真討論下,我相信大家都會學到野。

樓上比d 理論出來先啦,問你又唔答。

你犯民來ga,為反而反

真系體唔出邊到理性既角度。 只系叫我發相證明

相又發完,理論上面都有ching講完, 問你又扯到去政治

btw 管理員做乜,同你我好像無關係,現在你還可以回貼
點解無見任何理性討論出現呢?  

用石唔需要加野去no3?

哈。。。 你只需要答  系唔系用石 就唔會出現no3 .

系定唔系? 玩左40年既大師

玩足40年,連no3 系點來既都好像未清楚。

果d 話用環會提高no3既朋友,可以提供證據無?

請解釋環係點樣製做no3? 石頭又如何唔系製做no3?

唔好話我寸77 要贏,家陣擺係到 大家可以討論。

我本來就系想討論,想理解清楚。 不過無人出來講清楚炸

唔識就行埋一邊,識就出來教下我。 如果怕教精我既,我想講。。你算吧啦,悭d 啦你。

nickdo 發表於 2015-1-20 16:44
乜而家玩到個個都加晒環...

系成熟左之後, 生物過濾先係最勁. 沙缸無盡的管蟲, 海綿. 想升下NO3, 加大 ...

會有果一日既,唔反缸的話