海水領域 SeaFishZone

查看: 8377|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

請問通心粉是什麼? [複製鏈接]

樓主
請問通心粉有什麼用途? 如何使用? 謝謝

沙發
一睇到通心粉就諗起某人

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

板凳
主要用黎減低NO3,但係,
如果係FOT,勤換水也可以!
慳番D$。
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

地板
ybkwok 發表於 2014-10-24 15:04
主要用黎減低NO3,但係,
如果係FOT,勤換水也可以!
慳番D$。

唔該師兄

最佳新人 活躍會員 熱心會員

新式不解用法 一半浸一半唔浸
仲會3日見效

有某人fans見到 請不要打
速逃
不正常人類及珊瑚研究中心<— 加入FB群組 一齊交流交流

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

c.ming11_16 發表於 2014-10-24 18:00
新式不解用法 一半浸一半唔浸
仲會3日見效

師兄係米3日見效,我係用NP滾豆
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

一半浸一半唔浸

Kwong 發表於 2014-10-24 18:39
師兄係米3日見效,我係用NP滾豆

千奇唔好信呀 邊有可能3日有效 2個月就有可能
(講3日果個通心粉神人 乜都叫落通心粉)ps 仲要一半浸一半唔浸 吹脹
神人 近期好紅 好在衣度有言論自由 唔會刪人AC

果位神人除左以通心粉大法為名之外,佢仲有一個絕技就係"隔空睇片論魚態",佢可以單憑一段片就可以知道D魚有冇事,話說我下睇到果邊有魚友post條片,之後神人二話不說就話人地個魚缸NO3高,之後人地問佢點睇得出,佢就話D魚游得慢冇態,根住再睇另一個post,有另一位魚友post條魚缸片,果神人就話D魚好有態,咁小弟本住學習既心態睇下條片,果然D魚好生猛,好有活力,但係我再睇清楚,跟住心裡面不禁講左一個字"屌",原來個造流兜口兜面吹住D魚,唔怪之得D魚動作咁快啦!
今日又學識一樣野,就係如果D魚游得慢,一定係NO3高......

629PATRICK 發表於 2014-10-24 21:39
果位神人除左以通心粉大法為名之外,佢仲有一個絕技就係"隔空睇片論魚態",佢可以單憑一段片就可以知道D魚有冇 ...

衣招仲神呀!睇魚知No3 P04

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

629PATRICK 發表於 2014-10-24 21:39
果位神人除左以通心粉大法為名之外,佢仲有一個絕技就係"隔空睇片論魚態",佢可以單憑一段片就可以知道D魚有冇 ...

哈哈!一睇就知係乜病,似大夫多D喎!
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

Kwong 發表於 2014-10-24 22:00
哈哈!一睇就知係乜病,似大夫多D喎!

可能人地識動物傳心術呢

最佳新人 論壇元老

你地講緊果位神人,係咪香港咸水討論區果個r xxxx??

樹喜 發表於 2014-10-24 23:03
你地講緊果位神人,係咪香港咸水討論區果個r xxxx??

你唔可以開晒人地個facebook 香港咸水討論區個名架啵
快D改返做 香港咸水水族xx區啦 咁樣會好少少囉

最佳新人 論壇元老

c.ming11_16 發表於 2014-10-24 23:08
你唔可以開晒人地個facebook 香港咸水討論區個名架啵
快D改返做 香港咸水水族xx區啦 咁樣會好少少囉
{: ...

唔緊要啦唔緊要啦,,睇到邊個教人用通粉就知邊個係神人啦,

用通心粉是常識吧

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

你地咁樣講,可能會影響到佢D回佣架!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

今日新有理論,用變頻泵停電沙缸會滿水水浸