海水領域 SeaFishZone

樓主: timothy898989
打印 上一主題 下一主題

22' RT 記錄 - 月底砍掉重練 [複製鏈接]

樓主
timothy898989 發表於 2014-9-27 14:27
去左玻璃鋪,俾張野老闆娘睇,改到七彩,基於佢經驗多過我既情況下,我選擇投一半降。

最後決定

師兄, 3800 係唔係缸連柜既價錢 ?
35''RT 聖圈, 一幢, 紫月, 火焰鷹, 火焰仙, 檸批, 雞心, 紫吊, 黃吊, 蓋吊, 黑背心, 畢卡索小丑, 睡衣,澳洲摩, 六線狐

沙發
抵玩 衰在自已唔識設計缸, 最想換缸
35''RT 聖圈, 一幢, 紫月, 火焰鷹, 火焰仙, 檸批, 雞心, 紫吊, 黃吊, 蓋吊, 黑背心, 畢卡索小丑, 睡衣,澳洲摩, 六線狐

板凳
timothy898989 發表於 2014-12-5 16:05
留意番我出圖紙同整既缸係兩回事, 因為老板娘話唔好, 我唯有聽佢講跟佢做法去整

收缸未 ? post d 相黎睇下, 唔該

地板
timothy898989 發表於 2014-12-5 17:37
其實同普通底濾缸一樣

真係同原先設計好大分別 , 請問落水同上水方面最後係點設計 ? 我個缸最大問題係落水好嘈, 沙缸只用一塊玻璃間, 水面過水