海水領域 SeaFishZone

樓主: joesaga
打印 上一主題 下一主題

換缸 N-cycle 問題 [複製鏈接]

樓主
williamlivejp 發表於 2014-9-18 00:24
留番錢買珊瑚、我儲ACAN和鈕都用左30000銀但開缸只用了:生物石5大舊平均4磅至6磅$400、幼砂一大包$160、兩 ...

師兄,你都冇講你養緊幾條魚,當然話環冇用la, 當你缸珊瑚缸有十令廿萬既魚,你就知!

沙發
老老實實唔係每種仙,都可放珊瑚缸,如檸批,你一定出事,就算可以放既品種,都唔一定日後唔啄,一般同你餵食有關,餵食可以改變佢地習慣.

板凳

呢個天氣,冇水冷d 野想養得好冇可能,30 度除時反缸10匹長開la

地板
ulgycat 發表於 2014-9-18 20:48
有好有唔好啦。無咩係絕對。
反缸原因有好多。。唔用水冷原因更多。。
有幾件我覺得養得好好。。咁又唔 ...

我眼見好多真正高手,都死係水冷手上,所以我係有部hot backup 26 度就着,cut 所有鹵仔同t5.

ulgycat 發表於 2014-9-18 21:49
我同意師兄講有就一定好過無。
但無就唔代表一定無得玩。。。只係無咁多嘢玩

其實,養一d敏感d既魚會好危,所以有心養好佢,水冷係基本的

只係大細分別,見意行Sara 玻璃環,冇咁易藏污穢野