海水領域 SeaFishZone

查看: 12286|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

d@.@b 當年今日 d@.@b [複製鏈接]

樓主
嘖嘖 有條大眼鏡, 我心中女神只能遠看,不能近觀
缸不大, 入幾條正野, 加五六條魔襯下就好靚
C兄條眼鏡咁堅都放走好可惜
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

沙發
everest 發表於 2014-8-11 00:12
眼鏡不是送走是死左,看返轉頭都係覺得養得不好養到口黑面黑咁,只怪自己心多...

常說養魚唔死易, 要色彩靚就難, C兄好本事, 上大6都搵到風生水起, 上面冇人面好易奶野架
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

板凳
everest 發表於 2014-8-11 02:21
講開色彩我魚缸支燈壞了攞去整左成個月都整唔番啲魚無曬成個月燈啲色都無乜變化咁其實 ...

你估睇美女咩, 燈光暗D仲有神祕感    魚要有好同適當既燈光照住至有美感,D色至出黎架

地板
everest 發表於 2014-8-11 03:59
咁你一日開幾多個鐘頭燈呀?

3點到11點, LED SET好由暗轉光, 由光慢慢轉暗

everest 發表於 2014-8-11 11:06
都照好長時間喎,唔怪得見你個缸都長了好多苔啦!

缸有苔係好事,表示個缸日漸成熟穩定 不過我想D苔多幾種色, 試下得唔得