海水領域 SeaFishZone

樓主: lung1122
打印 上一主題 下一主題

阿南出品 必屬佳品   [複製鏈接]

樓主
我想問樓主你收貨果陣做緊乜野?

沙發
chihim 發表於 2014-6-27 18:49
有乜關係? 唔通系本來就爛既? 樓主體唔到收左貨?

哇。 甘忡死  爛缸都照送比人博大霧。

我只係覺得隻櫃爛到咁,如果收貨時已經係咁,俾著每個人都唔會收貨。所以好可能係收貨時冇野,係 D 料差, 後來先爆。

但係到隻缸送貨黎,唔係咁邪又係後來先裂呀.....
隻缸應該就原本已經爆左, 所以我唔明樓主點解仲收貨。
大部分人收貨時都會驗貨,以保障雙方/自己,特別而家件貨係魚缸。
樓主仲要SET 埋喉,鈦炮,仲行埋水先發現隻缸裂.......
所以我先想問樓主收貨時做乜唔驗貨呀?

我絕對唔係撐呀南!
反而仲有D "炆" 樓主點解收貨唔驗貨,令呀南有機可乘!

板凳
yukoogura 發表於 2014-6-28 12:46
老實說我覺得買賣雙方講個信字
邊有人會當對方係賊驗屍咁驗
人哋幫襯得你即係信你,點會當你&#25 ...

我同意唔係要驗屍咁驗,但始終都會大致上望下件貨呀? 難道Ching 你望都唔望就簽收?我諗隻缸裂成咁,好易睇到。
可能真係雙方講信字,樓主深信南哥出品,必屬佳品。
但是中間仲涉及運輸公司。大佬,玻璃黎嫁,唔通真係唔望都唔望就簽收呀.....
如果收缸時就發現咁,樓主而家可能冇咁傷。