海水領域 SeaFishZone

樓主: lung1122
打印 上一主題 下一主題

阿南出品 必屬佳品   [複製鏈接]

論壇元老

剛問完工程fd,你得3井野,唔連脚線,每日1人,開墨造底,3-4日舖工,视乎磚大少,1日掃口連清場,收費約$12000,人工要錢,材料要錢,仲要上樓錢,掉拉圾要錢,七除八扣,自己賺幾多有數得計
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

比錢仲要受氣, 一定冇下次啦.
間野誠信破左產.

論壇元老

造價不算貴,缸裂入左屋收左貨就好難講對錯了!
TIga

有邊個忍到,比錢、受氣、仲要比人屌?

比人拎出黎講,打句sorry你收唔收貨?!

相信樓主唔係存心搞事,做生意就要公道,錢要賺,但要有良心!

無左聲譽就搵鬼幫襯!(海X堂雞零膠一樣)

Wilsonlsl 發表於 2014-6-30 14:13
剛問完工程fd,你得3井野,唔連脚線,每日1人,開墨造底,3-4日舖工,视乎磚大少,1日掃口連清場,收費 ...

其他雜項另收架
其實只係一單裝修其中一項
亦揾過其他公司報價
收得離普既3皮幾都有

最佳新人 論壇元老

呢個post講魚缸,但點解好似2條線,又有人講室內裝修
不如唔好扯去咁遠…

最佳新人 論壇元老

呢個post講魚缸,但點解好似2條線,又有人講室內裝修
不如唔好扯去咁遠…

最佳新人

其實你而家係講緊隻新櫃爛 定舊櫃有問題?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

咁都有得拗?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

大家已經離題了,亦都已經騎劫左個post!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

hung128 發表於 2014-6-30 15:10
其實你而家係講緊隻新櫃爛 定舊櫃有問題?

好似係兩個櫃都有事

話個客咩都唔識呢點真係幾好笑...
如果個客咩都識點解要搵鋪頭訂缸設計俾意見, 自己畫圖設計搵廠造好過啦
唔通錢太多要俾人賺下先過癮咩

我覺得大家不必太過投入討論,因為有好多唔多清楚的地方樓主無解釋清楚,好多都係經啊南解釋之後才大家才獲知,例如啊南曾經做過另一過魚缸比樓主,樓主講咁耐從來都無提過;究竟新魚缸有事亦或舊魚缸;另外,從啊南解釋中,樓主前前後後已有很多次的驗魚缸機會,但為何魚缸要等到幾個月後才裂玻璃,正常情況下,玻璃出產時已經裂了就一定有花痕,無理由幾個月後才出現的。

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

agree

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

neva 發表於 2014-6-30 18:23
我覺得大家不必太過投入討論,因為有好多唔多清楚的地方樓主無解釋清楚,好多都係經啊南解釋之後才大家才獲 ...

agree
(也知道喺度咁講係政治不正確。。。)

ReefLeader 發表於 2014-6-30 07:39
樓主(蘇生)及大家好,

很抱歉! 基於這幾天比較忙, 不能即時上來同大家交待真是失禮, 請多多見諒!

其實南哥講野值接...

我到係剛剛係12號做完

我到係剛剛係12號做完

我覺得大家不必太過投入討論,因為有好多唔多清楚的地方樓主無解釋清楚,好多都係經啊南解釋之後才大家才獲 ...

唔係嘛,就咁睇做過個柜就有,邊有做過個缸。

論壇元老

∼學下野∼

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我理解係櫃有再做(但新既好似又開始有問題)
缸無再做喎
永遠新手

最佳新人 活躍會員 論壇元老

CHING 你有無睇樓主寫D嘢架,一開始咪話咗
“12月尾 係阿南到訂左套缸!到左1月中個櫃到左 個缸係1月尾都到埋⋯⋯⋯⋯ 錢就賺到盡 做d甘既貨出黎 !好啦 個櫃換完 又到個主缸有問題⋯⋯”
一路都無講話做過另一過魚缸,只係做過另一隻新柜。
還有,亞南前後做咗兩隻柜比樓主,但兩隻柜都係一段短時間之後就爆烈,明顯,手工及用料有問題,咁差,掉轉受害人係你,你會點?
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

最佳新人 活躍會員 論壇元老

waiming3303 發表於 2014-6-30 21:19
其實南哥講野值接...

講野值接,無問題。但唔係話講野值接就可以無禮,講野值接就要受你氣,講野值接就可以亂9咁媽差人。

唔係咁樣架?講野值接大晒?唔駛理人?
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.