海水領域 SeaFishZone

樓主: hkkelvinchoi
打印 上一主題 下一主題

11"寸珊瑚缸 [複製鏈接]

樓主
hkkelvinchoi 發表於 2014-7-21 15:56
ok for my small tank, keep 25.0

師兄,我都買咗同款水冷。用咗幾日都降唔到25oC,最多都係降到27oC!
我用個細泵仔 200l/h 推,基本上個水冷長着!請問你點set可以降到25呢?

沙發
hkkelvinchoi 發表於 2014-7-31 09:54
1) 我用個泵仔 400l/h 推

2) 你是否買 30L 制冷 ?

2) 你是否買 30L 制冷 ?--> 係,我都係買咗30L 型號。

3) 我個 tank 11"x10"x10"
--> 我個係11吋方缸,冇背濾,用掛

4) 說明書話 : 机器与周围空间保持10cm以上距离,以利气流流通散热。
--> 有10cm空間, 但冇你咁多。

已經聯絡客服,佢話可以加錢換個for 60L俾我。

板凳
hkkelvinchoi 發表於 2014-7-31 14:58
可否用後再上來報告, 謝謝!

收到貨,200w for 60L,試行咗一晚,大致滿意!
開機時室温三十一、二度,水温三十度。用咗兩個鐘降致25oC
我set 咗24oC,但25oC行咗成個鐘都仲係24.3oC,由於唔想浪費電費,所以set 返25oC,keep 25oC 冇問題!

地板
hkkelvinchoi 發表於 2014-7-31 14:58
可否用後再上來報告, 謝謝!

另外,我想問下師兄支Zetlight 1702 好唔好用呢?