海水領域 SeaFishZone

樓主: Natasha
打印 上一主題 下一主題

美國石美人好細膽?不知是否嚇死左。 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-5-8 10:50
禁都睇錯, 好嬌小咋, 太細上下兩條紅邊唔夠粗架看片

你夠我呢條嬌小
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2014-5-8 10:53
你夠我呢條嬌小

同似同我果條差吾多呀

我係wingk960 發表於 2014-5-8 10:53
你夠我呢條嬌小

上下冇紅邊唔夠照  乜條帝D絞禁亂, 仲成個磨碌禁既
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

skimmer 發表於 2014-5-8 09:39
我從未成功養過所以放棄

我好似買過一次美石美 3" 好靚,  不過幾日後突然死亡.....以後大家就冇朋友做  
暫時停賽

kenjigood 發表於 2014-5-8 09:58
琴日捉條大頭相火焰出黎諗住抗生素 (收背), 唔駛2個鐘收左皮~~無言

始終覺得D細仙仔 經唔起風浪
暫時停賽

至愛仙魚 發表於 2014-5-8 10:22
唔係喎 石美同一棟埋牙都係半斤八兩, 有圖為証

靚石美.... ..都養左好耐?
暫時停賽

至愛仙魚 發表於 2014-5-8 11:02
上下冇紅邊唔夠照  乜條帝D絞禁亂, 仲成個磨碌禁既

你識鬼咩.我條帝自家養架.由兩吋養起架.
美石我只喜歡我呢款.你個款藍太大.我唔鐘意.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

Natasha 發表於 2014-5-8 10:57
同似同我果條差吾多呀

係呀.養左兩年幾了,今年去左買咸鴨旦了

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

calvinfff 發表於 2014-5-8 11:05
始終覺得D細仙仔 經唔起風浪

同意細仙仔就得意大仙就有氣勢

calvinfff 發表於 2014-5-8 11:03
我好似買過一次美石美 3" 好靚,  不過幾日後突然死亡.....以後大家就冇朋友做

我都吾敢再養石美人了

skimmer 發表於 2014-5-8 11:12

我一見到你D 大法就流口水  
暫時停賽

Natasha 發表於 2014-5-8 11:14
我都吾敢再養石美人了

x2   我而家仲有陰影  
暫時停賽

skimmer 發表於 2014-5-8 11:12

我條法仔都有D氣勢嘞.有成5吋架.不過如果俾你塊網球拍,一拍就拍死.

師兄, 兩寸圈仔養到大, 個缸要幾大?

calvinfff 發表於 2014-5-8 11:06
靚石美.... ..都養左好耐?

養左大約一年, 石美最靚同特別就是眼珠上下有兩條藍線, 不過呢條左眼可能受傷,左眼是冇藍線的, 但平時D石美郡很驚青, 看來很弱的, 不過呢條就唔同, 全缸上下游,完全唔怕人, 淨係要搵食,禁過左幾日都冇人買, 稔住佢得一隻眼都食到禁肥, 求生意志一定很強, 當可憐買左佢, 番黎果然冇令我失望, 壯過隻牛, 宜家連一棟都唔瀉
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

我係wingk960 發表於 2014-5-8 11:06
你識鬼咩.我條帝自家養架.由兩吋養起架.
美石我只喜歡我呢款.你個款藍太大.我唔鐘意.

點解由細養大D帝都肥嘟嘟, 冇里曲線既
我宜家等緊條幼直紋皇帝, 希望有緣啦

至愛仙魚 發表於 2014-5-8 12:24
點解由細養大D帝都肥嘟嘟, 冇里曲線既
我宜家等緊條幼直紋皇帝, 希望有緣啦

你冇睇過我舊文.呢條後期有病.盲左.食唔到野.但一樣搶口.我要用手餵.最尾送左俾第二位c兄,可惜都係難逃一劫.
直紋唔算難搵,要細要幼要密紋就難d咯.

我係wingk960 發表於 2014-5-8 12:29
你冇睇過我舊文.呢條後期有病.盲左.食唔到野.但一樣搶口.我要用手餵.最尾送左俾第二位c兄,可惜都係難逃一 ...

如果盲左就不如早登極樂好過, 因缸中其他魚會欺負佢,生不如死
聖誕島D帝米又密,又幼又直紋羅, 個底仲藍到好似絲絨禁添, 不過好貴之嘛

至愛仙魚 發表於 2014-5-8 12:11
養左大約一年, 石美最靚同特別就是眼珠上下有兩條藍線, 不過呢條左眼可能受傷,左眼是冇藍線的, 但平時D石 ...

我都鍾意石美對眼的上下藍色, 真係超吸引