海水領域 SeaFishZone

樓主: 云海
打印 上一主題 下一主題

用過一次就唔會再買 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

skimmer 發表於 2014-5-1 13:20
FOT冇所謂

以前FOT我都有用,現在轉玩瑚仙就無再用了
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

我果桶都有呢個問題。。開蓋一次後出現石頭問題。防潮系統ab鹽都好過佢。用完呢桶轉第二隻牌子。有無好介紹

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

其實我之前都用呢款.但3桶都冇事.好彩.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

ko1008 發表於 2014-5-1 08:03
所以我每次都只用7.5果隻,無咁辛苦

我都系7.5KG個隻....

最佳新人 活躍會員 論壇元老

lemon3842 發表於 2014-5-1 13:46
用廁所水好過

大缸我用廁所水,細缸就用袋裝版RC鹽。
但發現袋裝版RC鹽,有好多黑色一粒粒野
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

開蓋一次後變左石頭,換水要用鎚仔
40'沙厎缸  紅海金蝶,紅尾朱蝶,印尼金蝶,雙印蝶,斜紋鰈,白眉蝶,橙網蝶,日食蝶,黃網鰈X2,長咀檸檬,虎紋蝶,關刀,麻包鰈
紅海騎士,藍吊x2,金線吊,粉吊,醫生魚,公仔小丑x2,藍圈x2,火鳥x2,金木合,天皇仙

我都用開法IO 都遇過一次禁情況
剛買左筒美版RC魚街有貨
托到我痴晒線

最佳新人 論壇元老

有咩好選擇

Rc結石
Ab水黃
Sea teasure原素不足

請問上圖邊幅係美版?
阿拉伯,幢,美法,耳斑,藍圈,藍紋,藍面,耳斑吊,火箭吊,紫月,金線吊,火公,藍仙,哥迪,4條小丑,藍吊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

RC轉左大陸做咩??用桶仲寫住made in France喎

sssyyysss 發表於 2014-5-1 23:57
RC轉左大陸做咩??用桶仲寫住made in France喎

早一排生龍完全冇入貨~就係果時~我問佢地,佢地話轉左俾大陸做!!所以唔再返法版~~全部以後返美版
My Snowcasso

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

sumsum28 發表於 2014-5-2 00:03
早一排生龍完全冇入貨~就係果時~我問佢地,佢地話轉左俾大陸做!!所以唔再返法版~~全部以後返美版

我有聽過,我就系響缺貨之後入左一桶,我仲睇清楚個桶仲有冇made in France先買,仲有寫喎,掛羊頭賣狗肉,唔會咁黑暗掛,犯法嫁喎

sssyyysss 發表於 2014-5-2 00:10
我有聽過,我就系響缺貨之後入左一桶,我仲睇清楚個桶仲有冇made in France先買,仲有寫喎,掛羊頭賣狗肉,唔 ...

咁就唔知喇~~不過咁既情況下~我就寧願買美版好過!!因為始終空穴來風未必無因!!
My Snowcasso

eddie330 發表於 2014-5-2 11:09
咁你而家用咩?!

我送桶個隻囉.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

eddie330 發表於 2014-5-2 12:23
咁即係rc....仲以為你轉左...見到你打"之前"

其實我唔知.我叫個間佢有乜我就要乜,
我好低要求個種人黎.

最佳新人 活躍會員 熱心會員

giantocr 發表於 2014-5-1 23:10
請問上圖邊幅係美版?

上面果張,橙色盒係美版