海水領域 SeaFishZone

樓主: cheuk
打印 上一主題 下一主題

炮仗花 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

yoowicked 發表於 2014-4-3 14:30
可以試下spectrum micro-feeder,同果隻蝦粉差唔幾

謝謝提供, 到我問呢隻野邊度有得賣呢?

上次起aquarists買, 可以去睇下或打去問下佢重有冇
果次買佢話supplier唔會再出

Professor 發表於 2014-4-3 14:55
謝謝提供, 到我問呢隻野邊度有得賣呢?

唔好意思,果罐野係成年幾前朋友幫我係魚街fs買,佢好似話係海x世x買。
如果無我都唔知喇
依隻勝在會沉,c字頭果隻就浮到成缸面都係。

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

yoowicked 發表於 2014-4-3 15:18
唔好意思,果罐野係成年幾前朋友幫我係魚街fs買,佢好似話係海x世x買。
如果無我都唔知喇
依隻 ...

C 字頭O個隻, 先用缸水開, 用針筒射入去就唔會浮的了~

最佳新人 活躍會員

我果件炮仗花養左一年多  ! 開頭返黎餵過下蝦肉 之後都一直無餵過 !山湖糧都無落  件野都一直開啊

lung1122 發表於 2014-4-3 15:47
我果件炮仗花養左一年多  ! 開頭返黎餵過下蝦肉 之後都一直無餵過 !山湖糧都無落  件野都一直開啊

哇師兄你個缸一定掂, 直頭有微生態餵得飽佢

唔洗咁麻煩啦,我都有養,我去超市買一細包雪藏蝦,每次剪少少,一個個頭餵,有排食

我每一兩個星期攞出來喂急凍豐年蝦,又平又正。浮面的好難喂。

最佳新人 活躍會員 論壇元老

之前大堡同生龍都有南極蝦粉賣
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

I have had it for a few months, and feeding it small pellet fish food around once every week, or every two weeks.  It opens up nicely, mostly when the light is off, and I keep them at the bottom of my tank.