海水領域 SeaFishZone

樓主: supermarlbo
打印 上一主題 下一主題

想請教各位師兄,師姐,可唔可以幫手指教吓,十分感激! [複製鏈接]

Lewis_Lo 發表於 2014-5-11 01:46
尾倉放得落嗎?再唔得就暫時升高佢放主缸,當run in後再放回沙缸頭倉

哦,thx! 師兄,尾倉放倒! 原來要run吓先!希望run完就ok啦!!
咁其實run幾耐倒,因我觀察住支化氮,發覺佢一時狂湧泡,一時又冷靜左落黎,連頸位都唔到,係佢安裝問題定係全部新化氮都係咁呢?

deter 發表於 2014-5-11 09:50
我就用緊curve7,妳支野應該放低小小,唔使甘高。新水無咩可打,由距爆翻十日八日,之後會正常番,再調準出水 ...

師兄,係咪駁條污水管去棉兜,由佢爆,另外,調出水係咪後面果碌min 1 2 3 max!
Thxthx!!

supermarlbo 發表於 2014-5-11 09:53
師兄,係咪駁條污水管去棉兜,由佢爆,另外,調出水係咪後面果碌min 1 2 3 max!
Thxthx!!

聽你講完,有如飯後一支煙!!

我係wingk960 發表於 2014-5-11 10:19
慢慢喇.行順左就得架嘞.

,收倒!!