海水領域 SeaFishZone

樓主: sssyyysss
打印 上一主題 下一主題

靜爆----why why why [複製鏈接]

樓主
領域網主 發表於 2014-3-22 20:54
咸水魚市場上比較難撈,鋪比較少,所以咸水界比較靜。或者迪迪尼拍多幾套海底奇兵,個市就會旺番

我想說最主要是香港今時唔同往日, 舖租貴,物价跟住貴, 人工加唔多, 生活迫人, 不是很多人有閒錢養珊瑚同海魚, 畢竟是高消費的愛好, 我和同是移民的魚舖老板閒談, 佢話香港而家D野貴到飛起, 買唔落手, 其他僯近例如泰國,台灣D野就平好多, 同胞個缸水倒落黎真係翻天覆地,好大轉變架
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

沙發
我係wingk960 發表於 2014-3-22 20:40
我成日出post 的。

你係元老嘛
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

板凳
領域網主 發表於 2014-3-22 23:14
冇計,香港D租同樓都係天價野

香港是有樓萬歲 〔不過要唔駛供至係〕 有舖收租萬歲  〔不过最好在尖沙咀〕