海水領域 SeaFishZone

樓主: @wahwah@
打印 上一主題 下一主題

白點一問 [複製鏈接]

napedro 發表於 2014-9-18 16:53
Ok架!不果唔可以有珊湖

佢寫明適合珊瑚缸

大家有無聽過一種叫連翹複方嘅治白點方法。

Wa hing, 我今朝開始試。(多謝隔離網靚女ctse指點。)

Messi_sunshine 發表於 2014-9-19 11:00
Wa hing, 我今朝開始試。(多謝隔離網靚女ctse指點。)

我都試緊,但可能我缸以達末期,用咗兩日藥好似未見成效,希望你係初起有得救啦!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

先了解白點到低系乜野先打個比喻,一個人得左愛之,有日區食完個芒果 之後去醫院檢查愛之已經無左,好翻。。甘系唔系食芒果可以醫好愛之?  不過。。 都系自己中意羅,覺得好有效,掂吖。 米去用羅遲早都會明  我覺得我無需要浪費時間去討論 除左銅 可以100%殺滅白點之外既任何方法,因為一直都有人去重復,珊瑚缸白點藥,中藥,提高水溫,提高鈣到500,用醫生魚 醫生蝦。       

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

邊得架
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

chihim 發表於 2014-9-19 12:00
先了解白點到低系乜野先打個比喻,一個人得左愛之,有日區食完個芒果 之後去醫院檢查愛之已經無左,好翻。。 ...

多謝C兄留言,我當然知道白点係咩一回事啦,但正所謂不到黃河心不死,我缸RT的白点橫掂以到末期,要死嘅魚都死得七七八八,淨低嘅又捉唔到,咪即管放手一試。

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-9-19 12:07
邊得架

我都知係自欺欺人,但真係無得起石捉魚,唯有試試

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

用於癰腫瘡毒,瘰癧痰核。本品苦寒,主入心經

3碗水煲埋八分自己飲
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人

chihim 發表於 2014-3-16 15:35
醫生魚自己都系白點宿主

醫生蝦魚系唔會食白點,無任何幫助。