請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 4229|回復: 8

跪求高手指点。 [複製鏈接]

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

珊瑚缸唔落環,坩養唔到菌,坩魚d屎点溶

本人有養5條魚仔。
我淨係用廁所水嫁炸

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

Post 錯區
我淨係用廁所水嫁炸

論壇元老

生物石養菌,我都係新手,詳情請其他C兄指教。
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

多謝提点
我淨係用廁所水嫁炸

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

濾綿,生物石,珊瑚骨,沙底,豆豆都有菌
大部分RT師兄無用環,一樣養好Q多魚,放心(平身喇)
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

vsvs 發表於 2014-3-9 09:41
濾綿,生物石,珊瑚骨,沙底,豆豆都有菌
大部分RT師兄無用環,一樣養好Q多魚,放心(平身喇)

平身

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

個海冇環㗎,d菌生長在生物石表面,所以珊瑚缸可以唔用環囉。致於魚缸,因為冇乜生物石,冇乜地方比菌生長,所以咪加d環囉。目的其實都係一樣,比位比菌生長。

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

多謝指教
我淨係用廁所水嫁炸

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

多謝指教
我淨係用廁所水嫁炸