海水領域 SeaFishZone

樓主: 我係wingk960
打印 上一主題 下一主題

Deltec sc1455 亂黎既開箱圖   [複製鏈接]

最佳新人

行咗一晚,有d料到

最佳新人

tina_leung424 發表於 2014-12-2 21:23
德國泵同大陸泵, 開頭以為吸氣量唔同會有所提升, 原來唔係咁計

咁你覺得有咩唔同

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

海洋要俾返介紹費俾我.....
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人

我係wingk960 發表於 2014-12-7 11:43

係呀,尋日佢同我講11月中返咗20支,尋日淨番一支比我買埋

靜係得海洋 先有得買?
RT 250-300L水 用OK?

Nissan 發表於 2014-12-8 04:32
靜係得海洋 先有得買?
RT 250-300L水 用OK?

我係見海洋有.250-300升我冇問題.
佢FOT唔止既.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2014-12-7 11:43

你應該問返佢攞幾舊水買魚

現家搞到sc1455海洋都冇貨俾, 問佢幾時返貨都未肯定
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

最佳新人

今曰行過連display果支都無埋

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

好彩我都唔執輸,早兩個月前買咗個

吾知返左貨未

everest 發表於 2014-8-24 17:35
我自己個缸就用僅白雲石做濾材,叫做攪掂咗!

ching, 請問白雲石係點樣? 邊度有得買?

論壇元老

pat_shiu 發表於 2014-12-23 17:07
ching, 請問白雲石係點樣? 邊度有得買?

師兄請看,生龍、升輝等有賣,此產品用幾個月後需要更換!

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=43609
TIga

everest 發表於 2014-12-24 11:44
師兄請看,生龍、升輝等有賣,此產品用幾個月後需要更換!

http://www.seafishzone.com/foru ...

tks ching

大家有冇試過正常打打下突然爆水?
我個情況係咁,一直都將吸氣全入,因返打野時候嘅水平缐,再較好出水位,平時一路正常非常穩定,但試過兩次突然爆水。
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

tina_leung424 發表於 2015-1-9 00:24
我個情況係咁,一直都將吸氣全入,因返打野時候嘅水平缐, ...

我冇啊.由其呢兩.三個月.超正常...

最佳新人

tina_leung424 發表於 2015-1-9 00:24
我個情況係咁,一直都將吸氣全入,因返打野時候嘅水平缐, ...

未試過

小小分享
洗完化氮後 覺得越來越嘈 後來發現到
原來安裝時 將入氣咀放入個泵時 因用力 唔知道將個泵推後咗少少 貼住出水管
將個泵推返前之後 靜晒
有同樣問題 又唔明我講詳
可PM試一試

我發現係出水位(即透明圓柱形內水位)有唔穩定情況,外出前set好了水位,返到屋企後見出水位升高左,各位知道咩事嗎?

tina_leung424 發表於 2015-1-17 14:12
我發現係出水位(即透明圓柱形內水位)有唔穩定情況,外出前set好了水位,返到屋企後見出水位升高左,各位知道 ...

冇爆由得佢.我個都會.但一樣好隱定咁行

最佳新人

tina_leung424 發表於 2015-1-17 14:12
我發現係出水位(即透明圓柱形內水位)有唔穩定情況,外出前set好了水位,返到屋企後見出水位升高左,各位知道 ...

Ching你浸水幾多吋?水位set幾高?等我參考下