海水領域 SeaFishZone

樓主: foster
打印 上一主題 下一主題

紅苔 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

heary 發表於 2014-1-18 15:45
乜咩化氮打濕d、濕泡??唔明
咁乜乜咩乜係乾泡??
濕狗就識,濕泡係乜??

放狼咬你

歡迎不信c兄打賭

如小弟不成功送5萬元珊瑚各師兄

輸的C兄送出1萬元珊瑚各師兄

大家亦開心下

有意可用樓主缸玩下
做浪可不用不用換水正常開燈時間支嘢小弟比錢

樓主缸內只要有支化氮及水是流動便可

水溫元素不理不落菌醋ZZ等亦可
小弟出埋支KZ鐵亦可
如缸內有死傷樓主不介意小弟賠雙倍

論壇元老

大大狼狗

chihim 發表於 2014-1-18 17:35
放狼咬你

成日見你話打濕泡,我真係唔知點為濕泡乾泡!

論壇元老

大大狼狗

討論都要打睹?
唔順氣約出來打交好過啦!
打輸5皮野!
chihim一定樂意

TAM 發表於 2014-1-18 17:56
歡迎不信c兄打賭

如小弟不成功送5萬元珊瑚各師兄

錢。。我大把,賭就唔中意。 無啦

heary 發表於 2014-1-18 18:19
討論都要打睹?
唔順氣約出來打交好過啦!
打輸5皮野!

化淡大d泡 上高d,打出來d泡比較濕米濕泡羅

我想你請食蛋撻多d

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

大家分享姐,邊有錯定對,要打睹為啖氣唔洗呀。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

還有透露少少,唔用紅苔粉, 係大陸花兩蚊人仔 買兩支玻璃瓶仔野

車入缸 三兩個鐘 紅苔會全部唔見左,魚珊瑚 無問題,水唔需要換

如賭神不信就算了    記得重點係魚珊瑚必定無問題,都唔需要換水。

其他ching唔好問我用乜,有得必有失,紅苔係菌  殺菌嘛。。。

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我係窮鬼
我真係傻架

管理員

海水領域灌水之王

唔駛賭5皮一野車落我到就得
我真係傻架

論壇元老

大大狼狗

chihim 發表於 2014-1-18 18:57
化淡大d泡 上高d,打出來d泡比較濕米濕泡羅

下次見到你就請你食

小弟鍾意玩互相尊重

吹水吹到話殺人亦不是新聞

小弟開咁嘅條件算賭

分分鐘=送

我送野無條件的,講條件唔好送了

論壇系分享交流,唔系鬥…  難聽d 講句,鬥錢多 太膚淺了

我個缸早就到左6位數, 我相信大把人都已經過左,10萬8萬 珊瑚 大把人羅得出,一萬幾千 珊瑚都大把人買得起

講個殺紅苔 還有分邊個厲害? 方法真系大把,但自以為得自己知無人知就真系。。

知就講,教到人 不知幾好,又要留電話 又要pm。 有無甘秘密吖? 怕人玩得好過自己咩。。。

點為止專重?  無鬧你 無講你壞話, 你都無講清楚點去處理 我點唔信你  體翻我好像無留過一句唔信?

系尊重人就要講清講楚吧? 我系煩你講野一舊舊炸。

翻大陸買 Cephradine Velosef  1蚊一支仔, 翻來車入缸 米殺清d 紅苔羅,抗生素之嘛

魚無事 珊瑚都無事ga,水都唔屎換添, 用這個方法 有咩其他負作用唔好問我。

我出post都係想新手包括我,可以學到新知識,唔洗開火呀

foster 發表於 2014-1-18 22:09
我出post都係想新手包括我,可以學到新知識,唔洗開火呀

你個缸已經做左實驗品。。 快d 買多d貴珊瑚入去,有保險

交流交到話殺人亦合理

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

我自從買多幾隻蚌之後……紅苔出現少左。師兄試加d天然嘢

天然嘢

最佳新人 論壇元老

chihim 發表於 2014-1-18 21:52
我送野無條件的,講條件唔好送了

論壇系分享交流,唔系鬥…  難聽d 講句,鬥錢多 太膚淺了

土豪級!!!!!!! 霸氣.

其實我都唔明點解唔公開... 複雜到文字解釋唔到???

抗生素除紅苔好諗好多人都知... 不過是極危險行為. 大把高手(養SPS高手)因此反缸上岸. 唔知危險是因為可能睇得未夠多姐.

其實好多治紅苔product都注明不含抗生素. 點解要特登注明我諗都有一定意義...