海水領域 SeaFishZone

樓主: eerr12
打印 上一主題 下一主題

麒麟仙 [複製鏈接]

KKY 發表於 2013-11-2 13:56
好易食豐年蝦,但最好俾佢有傘頭既地方, 此魚有事就不要USA,銅, 必死的=.=..........

小弟玩過十條有多,  ...

多謝CHING寶貴經驗
都預左有排西

eerr12 發表於 2013-11-2 12:49
今日 試下餵先 肯啄下啦 開心死ME!

好得喎, 可惜冇片糧.

要380,都幾貴

owen 發表於 2013-11-2 16:03
好得喎, 可惜冇片糧.

去整返管囉

jasonlwl 發表於 2013-11-2 16:11
要380,都幾貴

係呀 之前見過300咋

eerr12 發表於 2013-11-2 16:15
去整返管囉

想問下你是否放主缸西起? 我條好似好驚咁, 你條就好文靜.
我學你放 d 嘢落去, 我放8字腦.

eerr12 發表於 2013-11-2 16:15
係呀 之前見過300咋

老闆話上一水大條 d $300, 細條先多人玩喎, 所以貴 d..............佢話.

最佳新人 論壇元老

pc39dkk 發表於 2013-11-2 01:37
呢條難D定係十一間?

緊係麒麟仙難, 十一間易好多好多.............

owen 發表於 2013-11-2 16:19
想問下你是否放主缸西起? 我條好似好驚咁, 你條就好文靜.
我學你放 d 嘢落去, 我放8字腦.{:5_114: ...

無錯係主缸
買魚果陣都試左好耐 搵手指掃下
搵條無咁大反應 我諗會大膽d

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

果然系高手

最佳新人 優秀版主 論壇元老 開網功神

我條玩年幾,之前有高人指教,西起時,小光多石,4面用野姐住,唔好比佢睇到人同魚,開囗用片糧,定後會周圍游,唔怕人

最佳新人 突出貢獻

owen 發表於 2013-11-2 08:44
未開口呀。
好多年前見大師兄用嚟做頭像,就好想養佢。
扒文又話難開口,出魚街又撞唔見。

Owen 兄, 一上來見你多言句,快D換左個箱, 千祈唔好咁快放.

最好換個唔透明大些些有底的西,

定了試下D細 Newlife 同 Sure 粒看看.

簡單搞試下好似我咁搞, 俾條管佢, 唔好成日搞佢, 應會易搞DD, 試試看  

Owen 兄, 千祈唔好心急放呀

主缸有:06年:小丑x3(01 Feb); 澳洲金間(15 Mar); 天皇仙(15 Jul); 人字, 藍燕(29Jul); 深水蝶(05Dec).
聖圈帝(27Jan 07).  08年:太陽蝶(16May);  金蝶(23 Oct).  09年:橙網,月光(05 May), 雞心(15 May), 無尾圈(01 Jun).10年:珊瑚蝶, 雪花蝶 (20 Apr); 四環蝶(04 Aug);斜虎紋蝶 (01 Oct).11年: 火燄仙 x4 (24 Feb), 珊瑚美人(15 Mar),南非寶石(3 Jul);  藍燕公(02 Aug); 澳洲仙B(05 Aug)細缸仔有: 麒麟仙(05Oct 07)半月仙(05 Sep 08) 金頭仙(05 Oct 08)虎皮仙(05 Dec08);澳洲金間(19 Aug 09);白面蝶(26 Feb 11);藍印(02 JUl 2011),三間蝶

岩岩試餵粒 拎走上蓋嚇到佢跳舞
掉完糧拿林放返蓋 成個字先定返
一路偷睇已經肯食喇
真好彩捉到條好野 希望養得長啦
真係好細膽 要落缸真係有排
O兄 慢慢黎呀

哈哈~ 有大ching指導. 榮幸.榮幸.

真係越睇越心急, 睇佢好驚咁周圍衝, 另一演繹係想衝出缸玩.........(呃自己). hehe
頭先留意到佢都啄下紫菜, 啄下8字腦.

繼續觀察.........

夜晚剩開月光燈, 麒麟仙定咗好多呀.

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

KKY 發表於 2013-11-2 13:56
好易食豐年蝦,但最好俾佢有傘頭既地方, 此魚有事就不要USA,銅, 必死的=.=..........

小弟玩過十條有多,  ...

eerr12 發表於 2013-11-2 21:09
岩岩試餵粒 拎走上蓋嚇到佢跳舞
掉完糧拿林放返蓋 成個字先定返
一路偷睇已經肯食喇

好似好好玩咁wo,攪到我想捉返條添,ching 加油

加油

難養??? Really??