海水領域 SeaFishZone

查看: 7946|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

WHERE有紅龍RD3買...... [複製鏈接]

樓主
最好有現貨啦

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

沙發
去生虫問下!

論壇元老

板凳
專業!
TIga

地板
唔該師兄

最佳新人 論壇元老

RD3 有問題架, 85W 果款要re-design, 斷左貨好耐. 早個月話過一兩個月會搞掂. 啱啱去佢個WEBSITE, 貨都下埋架TIM...

要DC 考慮 AQUABEE同ABYZZ.

Deltec 都可以,不過貴D

everest 發表於 2013-9-6 13:35
專業!

@@

論壇元老

nickdo 發表於 2013-9-6 16:28
RD3 有問題架, 85W 果款要re-design, 斷左貨好耐. 早個月話過一兩個月會搞掂. 啱啱去佢個WEBSI ...

師兄,請問有無講RD3邊度有問題呀?我一月份換了新缸後正正選用了此泵,到而家一直使用了八個月期間估計中途停泵時間約有一個鐘咁上下,暫時沒見有異常情況出現,呢隻泵都幾貴買時講明終生保養,如果設計上有問題咁係咪要全球回收呢!
TIga

論壇元老

肥仔Tim 發表於 2013-9-6 17:04
@@

師兄咩事?你邊間買呢?
TIga

決定轉用AB11000....岩岩係FS睇到有貨....THX各位師兄

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

大保咪有一台,ab11000
超靜!

最佳新人 論壇元老

everest 發表於 2013-9-6 17:39
師兄,請問有無講RD3邊度有問題呀?我一月份換了新缸後正正選用了此泵,到而家一直使用了八個月期間估計中 ...

RD3 記憶中都係個磁芯...

終生保養... 運費自己比, 來回都千幾銀以上.... 得啖笑.
而且奇怪的係,
官網係寫2年保養...

(4) The limitation period of warranty for the goods provided is two years from receipt of goods.

自從找左深震代工, RD2 磁芯生锈, 搞到一獲泡. 估唔到RD3都係咁差.

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

冇終生保養,
以訛傳訛!
只有兩年保養。
行貨比返代理攪!
水貨自己食運費。

論壇元老

又話RD3改了款打正係德國造?咁兩年保養都算係咁了,一般正常使用好少壞嘅,個别有問題都唔出奇,有得整就好了,邊有包實用到幾耐㗎!
TIga

論壇元老

剛剛上左官網睇,都無85w只有新款75w係下左架,舊款65w無事有賣,陶瓷磁芯鈦軸都係德國製造不是深圳代工的!
TIga

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

pro coral 無rd3 的。。。我果次去買,區無貨  要過幾月時間翻,先比60% 訂金

低能。。 肯定系唔比,之後叫我用ab。。。 我答區 如果買ab 可能去翻條街買會平好多

論壇元老

chihim 發表於 2013-9-7 19:10
pro coral 無rd3 的。。。我果次去買,區無貨  要過幾月時間翻,先比60% 訂金

低能。。 肯定系唔比,之後 ...

咁最後買左咩泵用?
TIga

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

最後米繼續用waveline 算。。。本來想買彩虹。。但保養問題

都系算了  用翻大陸野

有諗過用wl…但一代……爆一次水成個魚缸講88

waiwai98 發表於 2013-9-7 22:38
有諗過用wl…但一代……爆一次水成個魚缸講88

爆水???  姐係點??