海水領域 SeaFishZone

查看: 2929|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

想救救唔到 [複製鏈接]

樓主

今日同班朋友西貢食海鮮!去左近碼頭既一間'!食完飯後,諗住行下!
點知見到隔黎鋪有條起碼16寸既白尾!我就上前觀察,眼朦。
就問管理海鮮既哥哥賣唔賣,佢話唔賣!可能因為我唔係佢間鋪既客所以唔賣
我就走了有心無力,sorry!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

沙發
可能留左俾佢自養..

正常有錢就賺..
理得你邊個買

板凳
iphone5 發表於 2013-9-4 21:36
可能留左俾佢自養..

正常有錢就賺..

唔知呀,好少見咁大條白尾

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

地板
你又啱????

論壇元老

如果我係條魚,令願比人蒸黎食,好過困係個幾尺缸,直到終身!,咁諗可能好過d。

論壇元老

沒有所謂既(~大師/高手~)__養得掂就OK啦

jm2011520 發表於 2013-9-4 23:19
如果我係條魚,令願比人蒸黎食,好過困係個幾尺缸,直到終身!,咁諗可能好過d。

ching...你會唔會蒸晒屋企魚缸既魚..

論壇元老

可能養魚耐了,知道魚有自己個性,有時經過日旺,見到一西西魚,尤其係小魚,還未訓醒,心諗,你真係吾好彩,比人捉了,前途生死未仆,但一養野肯定,你呢一世都返吾到大海,需然愛養魚,但如果有法例禁捕捉珊魚,我都會樂意贊成,當然我絕對不會歧視養珊瑚魚的人。只不果係我個人想法!

最佳新人

呢個話題曾經引起一番戰爭,大家講到風起雲湧,地動山搖

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

Tim3102 發表於 2013-9-4 21:37
唔知呀,好少見咁大條白尾

白尾六間

仲有幾種吊成日海鮮缸見

其實灰仙哥滴大左都同海鮮一樣

只係好運啲